Ajutor din România: Bucureștiul mai donează 100.000 de doze de vaccin Pfizer pentru Republica Moldova

Mădălin Necșuțu
08/07/2021

România va mai dona încă 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 la Chișinău, depășind pragul de jumătate de milion de doze de vaccin trimise în Republica Moldova în 2021. Anunțul a fost făcut, joi, pe pagina sa de Facebook de către consilierul pe probleme de sănătate al Președinției, Ala Nemerenco.

„Azi încă o donație însemnată din partea României la solicitarea Doamnei Președinte Maia Sandu - 100.000 doze vaccin Pfizer/BioNTech. Încă un pas înainte, spre sănătate. Mulțumim România - Guvernului și Ministerului Sănătății de la București. Mereu alături de noi!”, a scris fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco.

În decembrie 2020, președintele României Klaus Iohannis vorbea despre un ajutor de 200.000 de doze de vaccin care vor fi trimise la Chișinău, pe vremea când România nu avea nici măcar pentru ea un astfel de stoc. La șase luni distanță, România a trimis deja 405.600 de doze și alte 100.000 de doze vor sosi în Republica Moldova chiar astăzi.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că datorită sprijinului generos al României, începând cu data de 2 martie, Republica Moldova a reușit să pornească campania de vaccinare, salvând vieți într-o perioadă extrem de dificilă.

„Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze - doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei. Le mulțumesc autorităților de la București pentru receptivitate și pentru faptul că, de fiecare dată, au răspuns rapid și prin acțiuni concrete la solicitările mele de a ajuta Republica Moldova și oamenii din țara noastră. Mulțumim, România!”, a declarat Maia Sandu. 

Mădălin Necșuțu
08/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii