/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Patru deținuți, puși la muncă la vila de la Holercani a Min. Justiției. Au instalat un foișor și un scrânciob

missing
08 iulie 2021, ora 19:44

În aprilie 2020, când R. Moldova era la începutul pandemiei de coronavirus, iar în țară era stare de urgență, la vila de la Holercani a Ministerului Justiției se făceau lucrări de reparație, amenajare a teritoriului și instalarea unui foișor. La muncă au fost puși patru deținuți și patru angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au aflat cazierul condamnaților care au efectuat lucrările. 

Mai exact, cei patru au instalat un foișor din lemn și au montat un scrânciob. Bărbații își ispășeau pedepsele în Penitenciarul nr. 9 – Pruncul și în Penitenciarul nr. 4 – Cricova, în urma comiterii unor infracțiuni din imprudență (accidente rutiere).

Unul dintre deținuți, originar din raionul Ialoveni, a fost condamnat în iunie 2014 la cinci ani de închisoare, după ce a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unui motociclist. Pentru că se eschiva de la organul de urmărire penală, bărbatul a fost dat în căutare și reținut în ianuarie 2019, urmând să-și ispășească pedeapsa până în iunie 2023.

Un alt deținut care a muncit la instalarea foișorului este originar din raionul Hâncești și a fost condamnat în urma unui accident rutier pe care l-a provocat fiind în stare de ebrietate și care a dus la decesul unui om. Un alt deținut, din Chișinău, a ajuns după gratii după ce a condus în repetate rânduri automobilul în stare de ebrietate, iar în urma unui accident pe care l-a provocat o persoană a avut de suferit traume grave.

Al patrulea deținut care a muncit la vila de la Holercani este din raionul Sângerei și a fost condamnat pentru conducerea, fără permis, a unui automobil în stare de ebrietate și producerea unui accident în urma căruia o femeie și copilul ei au decedat.

În acea perioadă, în cadrul instituțiilor penitenciare ar fi fost confecționate trei foișoare, care au fost duse la Holercani.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), împrejurările în care deținuții au fost puși la muncă la vila MJ de la Holercani sunt investigate. Sunt investigate inclusiv acțiunile adjunctului de atunci al ANP, Serghei Demcenco, învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal, dosar în care este cercetat și autoritatea criminală cu statut de „hoț în lege” Vladimir Moscalciuc, alias Machena, liderul grupării cu același nume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram