/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Gaiciuc a fost la stomatolog, iar Cebotari a făcut laringită...De ce au absentat șase miniștri de la ședința de miercuri a Guvernului

missing
08 iulie 2021, ora 22:12

Caz rar la Guvern! Patru din cei șase miniștri care au absentat ieri de la ședința executivului, au invocat probleme de sănătate. Despre îmbolnăvirea subită a demnitarilor, TV8 a aflat mai multe detalii. De pildă, ministrul în exercițiu al Apărării se afla la dentist, pe când vicepremierul pentru Reintegrare a acuzat o laringită. Iar ministrul în exercițiu al Justiției, care întreaga zi a avut telefonul deconectat, a reacționat acum câteva ore, pe o rețea socială, că ședința de ieri era un circ.

„Domnul Gaiciuc se află în Spitalul Militar…”

Contactat, astăzi, telefonic, ministrul în exercițiu al Apărării, Victor Gaiciuc, ne-a spus că nu a fost la ședința de ieri a Guvernului, întrucât a fost la medicul stomatolog.

„Da, așa și a fost. Am avut dureri acute la dinți, eram în cabinetul stomatologic. – Doar pentru ziua de ieri ați absentat? – V-au durut dinții cândva? – Vrem să aflăm motivul. A fost o ședință foarte importantă. – În primul rând, am fost anunțată târziu. Eram în acel timp la Spitalul Militar, secția stomatologie”.

„… domnul ministru Voicu, începând cu ziua de ieri, este pe foaie de boală…”

L-am contactat pe ministrul în exercițiul al MAI, pentru mai multe detalii și să aflăm, dacă acesta se va prezenta măcar la ședința programată pentru mâine, dar nu ne-a răspuns la apel.

„- … doamna ministră a Educației, Lilia Pogolșa, din motive de sănătate…”

Telefonată de TV8, ministra a menționat că nu știe cât va dura concediul său medical. Chiar și așa, aceasta s-a arătat convinsă că banii sumplimentari pentru alegeri vor fi alcoați.

„- Ați luat concediu medical sau veniți mâine, totuși, la ședință? – Dar dvs când vă luați concediu medical știți când se va termina? Dacă o să mă simt bine, voi veni. Dacă nu, voi continua tratamentul…”

„… domnul ministru Perju se află în teritoriu…”

Nu am reușit să-l întrebăm pe minitsrul în exercițiu al Agriculturii, cum se face că și-a planificat vizită în teritoriu anume în ziua în care, la Guvern, era planificată ședință Cabinetului de Miniștri și dacă va participa, mâine, la cea de-a doua tentativă de alocare a banilot necesari pentru alegeri, întrucât telefonul său era deconectat.

„… iar doamna viceprim-ministru, Olga Cebotari, și domnul ministru Fadei Nagacevschi nu au venit cu nicio motivare a absenței”.

Nici ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevchi, nu a fost de găsit la telefon, iar vicepremiera de la Reintegrare, Olga Cebotari, a scris pe pagina sa de Facebook că anume ieri a fost diagnosticată cu faringită și a intrat în concediu medical.

„Despre acest lucru am anunțat direcția Resurse umane a Guvernului și am transmis informația în anticamera Premierului. Din aceasta cauză, nu am putut să fiu prezentă la ședința de Guvern care a fost anunțată cu doua ore înainte de începerea ședinței nemijlocite”.

Se mai arată în postare. Amintim că, ieri, premierul interimar a fost lăsat cu ochii în soare de majoritatea membrilor cabinetului de miniștri. Deși urmau să aprobe o nouă tranșă de peste 22 de milioane de lei pentru alegeri, la ședința de Guvern s-au prezentat doar doi membri cu drept cu vot. Pe lângă Aureliu Ciocoi, și-a onorat obligațiunea doar bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. În consecință, ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. Ieri, în cadrul unui interviu, președintele Comisiei Elecetorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că va recurge la măsuri juridice, dacă nu vor fi alocate cele peste 22 de milioane de lei, care sunt necesare pentru organizarea scrutinului. Acesta a precizat, însă, că termenul limită pentru virarea banilor este sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. Prima tranșă, alocată anterior de Executiv pentru organizarea alegerilor, a fost de 70 de milioane de lei. Banii provin din rezerva de stat. Ulterior, CEC a calculat că este nevoie de 125 de milioane de lei pentru desfășurarea scrutinului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram