‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDouă rețele de benzinării nu mai au în vânzare benzină 98

Două rețele de benzinării nu mai au în vânzare benzină 98

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două mari reţele de staţii de alimentare din Republica Moldova nu mai au în vânzare benzină cu cifra octanică 98 sau mai mare.

Administratorii benzinăriilor spun că nu mai importă acest tip de carburant pentru că nu este profitabil, după ce autorităţile au plafonat preţurile la începutul acestei luni, transmite TVRMoldova.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică susţine însă că nu au fost plafonate preţurile carburanţilor cu cifra octanică mare.

„Metodologia de calcul şi aplicarea preţurilor la produsele petroliere reglementează modul de formare a preţurilor de comercializare pentru benzină 95, motorină şi pentru gaz lichefiat” susține Galina Sanduța, ofiţer de presă, ANRE.

Doar două reţele de benzinării din Republica Moldova au renunţat la vânzarea benzinei cu cifră octanică mare. La celelalte staţii de alimentare, acest tip de carburant este comercializat în continuare la un preţ de aproximativ 20 de lei şi 40 de bani.  

Amintim că, anterior expertul Veaceslav Ioniță a menționat că noua metodologie privind plafonarea prețurilor la carburanți va creea perturbații pe piața produselor petroliere din Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›