‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn atenție vinăriilor: ONVV anunță despre depunerea Declarației anuale de stocuri

În atenție vinăriilor: ONVV anunță despre depunerea Declarației anuale de stocuri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Oficiul Național al Viei și Vinului anunță că, anual, până în data de 15 august, vinăriile obligatoriu trebuie să prezinte Declarația privind stocurile de vinuri și produse pe bază de must și vin.

În paginile buletinului informativ, ONVV îndeamnă unitățile vinicole care desfășoară una din activitățile: fabricare, stocare, comercializarea cu ridicata a vinurilor, produselor obținute pe bază de must și vin să depună Declarația de stocuri existente în urma inventarierii efectuate la data de 31 iulie.

Declarațiile se prezintă în scris la Oficiul Național al Viei și Vinului sau prin intermediul sistemului informațional automatizat rvv.gov.md.

Totodată, Declarația de stocuri de vinuri și produse pe bază de must și vin se întocmește de către unitatea vinicolă și se depune în format electronic sau pe hârtie până la data de 15 august a fiecărui an, cu indicarea stocurilor existente la data de 31 iulie a anului curent.

Monitorizarea stocurilor de produse vitivinicole permite filierei vitivinicole să dețină informații strategice pentru a avea o imagine cât mai justă a situației și a conjuncturii pieței interne și celor de export pe parcursul campaniei vitivinicole anuale.

ONVV susține că, analiza conjuncturii economice va permite adoptarea celor mai bune decizii, îmbunătățind competitivitatea unităților vitivinicole și a întregii industrii.

‹ adv ›

Amintim că, obligativitatea de depunere a Declarației de stocuri este stabilită prin art. 26 din Legea nr. 57 din 10.03.2006 viei și vinului ți punctul nr. 184-186 din Hotărârea Guvernului nr. 356 din 11.06.2015.

În cazul nerespectării cerințelor prevăzute de cadrul legislativ, survine răspunderea contravențională în conformitate cu prevederile art. 285 alin.2 din Codul Contravențional, și se sancționează cu amendă de la 42 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›