image
Sursa foto: Getty Images

Presa din Italia, plecăciuni pentru ”Squadra Azzurra”: ”Suntem în finală: hai s-o scriem din nou!” / ”Dumnezeu e italian”

Italia a câștigat la penalty-uri pe Wembley împotriva Spaniei, după 1-1 în timpul regulamentar (4-2 d.p.) și s-a calificat în finala EURO 2020, unde va întâlni câștigătoarea dintre Anglia și Danemarca.

Presa din Italia e în al ”nouălea cer” după performanța reușită de băieții lui Roberto Mancini. ”Squadra Azzurra” merge în finala turneului continental după ce, în urmă cu patru ani, rata calificarea la Cupa Mondială din 2018, echivalentul unei tragedii pentru o națională care are în palmares patru trofee la Mondial.

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au vorbit la superlativ despre Itailia lui Mancini și au recunoscut: ”Spania, poate, merita mai mult”.

„Finala! Italia zboară din nou, visul continuă, Italia e în finala Campionatului European. Hai s-o scriem din nou, pentru că e frumos: Italia e în finală la EURO 2020. Duminică se va întoarce pe Wembley și va juca pentru trofeu, la finalul unei povești extraordinare.

Anglia sau Danemarca, cine va fi, va fi. A fost o semifinală în alb și negru, goluri marcat de Chiesa și Morata (n.r. - colegi la Juventus), dar a fost vopsit în alb, roșu și verde după mai mult de 120 de minute de suferință, pasiune și inimă, împotriva Spaniei, care, poate, merita mai mult”, a scris Gazzetta dello Sport.

Și Corriere dello Sport a scris în termeni laudativi despre Italia. ”Dio è italiano”, adică ”Dumnezeu e italian” a fost titlul dat pe prima pagină în ediția tipărită a ziarulului.

Hai să ne întoarcem pe Wembley, visul continuă. Finala e a noastră, am câștigat la penalty-uri, cu o altă ispravă, o cursă de mari suferințe, de inimă. Pentru Spinazzola, care a suferit cel mai mult de acasă după operație, pentru toți italienii.

De la eșecul calificării pentru Cupa Mondială la o finală europeană: a fost o călătorie magică, nebună. 33 de meciuri fără înfrângere pentru Mancini, ultima a fost pe data de 10 septembrie 2018”, a scris Corriere dello Sport.

Selecționerul Italiei nu a fost pe deplin mulțumit de elevii săi, la care s-ar fi așteptat să facă un meci și mai bun.

Chiar dacă Italia este finalistă, Mancini rămâne realist și se gândește la ultimul meci al Campionatului European, unde va întâlni câștigătoarea partidei dintre Anglia și Danemarca.

”Am suferit de pe urma driblingurilor Spaniei, dar ne-am așteptat. Italia a crezut în toate astea. Acum trebuie să ne recuperăm energia și să terminăm ce am început. Dacă am ajuns în acest punct, meritele nu îmi aparțin mine, ci acestor băieți care au crezut în acest lucru. Nu s-a terminat încă, mai avem un pas.

A fost foarte dificil, Spania este o echipă grozavă. Au jucat foarte bine și sunt maeștrii la driblinguri. Am făcut un meci bun, dar nu la fel de bun ca de obicei. Am știut că va fi foarte greu”, a declarat Roberto Mancini la sfârșitul partidei, citat de Gazzetta dello Sport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: