image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Doi minori, reținuți pe urme fierbinți după ce au deteriorat geamurile și sustras bunuri materiale din zece automobile

Doi minori cu vârstele de 13 și 16 ani, locuitori ai Capitalei au fost reținuți pe urme fierbinți de oamenii legii, fiind suspectați de deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din automobile. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice, jaf și tâlhărie.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de 5 iulie, de proprietarii unităților de transport parcate în curțile blocurilor de locuit de pe străzile Al. Russo, Ginta Latină și bd. Mircea cel Bătrân, din Capitală.

În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că au fost deteriorate geamurile de la 10 automobile, iar dintr-o unitate de transport au fost sustrase bunuri materiale în sumă de 5 000 de lei. Prejudiciul cauzat proprietarilor unităților de transport a fost estimat la circa 20 000 de lei.

„În urma măsurilor întreprinse, suspecții au fost reținuți pe urme fierbinți și escortați la Inspectoratul de poliție. Aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au deteriorat gemurile de la automobile cu scopul de a sustrage bunuri materiale și mijloace bănești. În privința minorilor a fost pornită o cauză penală pentru furt și 9 procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine”, potrivit Poliției.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția Capitalei vine cu câteva recomandări proprietarilor unităților de transport:

– Să verifice dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăssesc autoturismul, chiar și pentru câteva minute;

-Să doteze autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența;

-Să se asigure că nu au lăsat cheile în contact;

– Pe timpul nopţii, să parcheze autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

– Să utilizeze sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;

-Totodată, să nu păstreze la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: