image
Sursa foto: Profimedia Images

Infectările cu varianta Delta, circa 40% dintre cazurile din Franţa; Guvernul: Al patrulea val ar putea lovi țara în curând

Infectările cu varianta Delta, considerată mult mai contagioasă, reprezintă în prezent în jur de 40% dintre cazurile din Franţa, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal. Oficialul a avertizat că un al patrulea val al epidemiei de Covid-19 ar putea lovi în curând ţara, transmite Reuters, citat de Digi24.

Potrivit lui Attal, rata de creştere a infectărilor este mai ridicată în 11 regiuni din Franţa, în special la Paris.

Guvernul francez va avea lunea viitoare o reuniune pentru a discuta situaţia epidemiei de COVID-19, în prezent fiind examinate toate scenariile posibile privind răspunsul la o resurgenţă a infectărilor, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În acest context, el a reiterat că noile măsuri ar putea include obligativitatea cadrelor medicale de a se vaccina.

Delta are indicativul B.1.617.2, fiind o mutaţie SARS-CoV-2 care a apărut iniţial în India. Primul caz Delta a fost identificat în decembrie 2020, iar tulpina s-a răspândit rapid, devenind în curând tulpina dominantă a virusului atât în India, cât şi în Marea Britanie.

Spre sfârşitul lunii iunie, Delta a reprezentat deja mai mult de 20% din cazuri în SUA, potrivit estimărilor Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). Acest număr creşte rapid, iar OMS spune că tulpina va deveni în curând varianta dominantă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a numit această versiune a virusului „cea mai rapidă”.

Persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19 sunt cele mai expuse riscului. În SUA, există un număr disproporţionat de persoane nevaccinate în statele sudice. Copiii şi tinerii reprezintă, de asemenea, o preocupare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: