Austria a inclus Moldova în lista statelor sigure: Vezi ce reguli trebuie să respecți

Austria a inclus  Republica Moldova în categoria țărilor sigure, anunță ambasada noastră la Viena. Astfel, începând cu 8 iulie 2021, moldovenii pot călători în această țară, dar respectând câteva reguli.

Foto:

Cetățenii noștri trebuie să prezinte un test la Covid negativ, valabil sau dovada vaccinării împotriva noului tip de coronavirus.

Valabilitatea unui test negativ pentru virusul Covid-19, nu trebuie să depășească 72 de ore de la data prelevării probelor sau în cazul unui test antigen, valabilitatea să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor.

La prezentarea unui certificat de vaccinare cu un ser autorizat, trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții: au trecut cel puțin 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, dar nu mai mult de 90 de zile;imunizarea cu cea de-a doua doză de vaccin să nu fi avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă; în cazul imunizării cu un vaccin administrat într-o singură doză, aceasta să nu fi fost efectuată cu mai puțin de 21 de zile în urmă, dar nu mai mult de 270 de zile; dacă vaccinarea a avut loc după cel puțin 21 de zile de la emiterea unui test biologic-molecular pozitiv pentru Covid-19 sau a dovezii prezenței anticorpilor, cu condiția ca vaccinul să nu fi fost administrat cu mai mult de 270 de zile în urma; dacă a fost confirmată o infecție pentru Covid-19 în ultimele 180 de zile și poate fi prezentat un certificat medical de vindecare sau o dovadă a prezenței anticorpilor, care să nu fie mai veche de 90 de zile.

În situația în care nu poate fi îndeplinită niciuna dintre condițiile de mai sus, trebuie efectuată înregistrarea anterioară călătoriei, cu cel mult 72 de ore pe platforma Pre Travel Clearance și în 24 de ore de la intrarea în Austria să fie efectuat un test biologic molecular pentru Covid-19 sau un test antigen pentru Covid-19, costurile fiind suportate din bugetul personal.


Pub