PUN cere excluderea Partidului Șor din cursa electorală „pentru utilizarea de fonduri nedeclarate”: A depus o sesizare la CEC și la Procuratură

Partidul Unității Naționale a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită excluderea din cursa electorală a Partidului Politic Șor pentru folosirea în campania electorală a fondurilor nedeclarate. 

Foto:

Totodată, PUN a depus și un denunț la Procuratura Anticorupție în baza art. 181 prin alin. (1) Cod penal - coruperea alegătorilor.

„Astfel, în ciuda faptului că Partidul Politic Șor prezintă pe site-ul său oficial un proiect întitulat „Magazine Sociale”, acesta nu a raportat cheltuielile pentru funcționarea acestor magazine. 

Menționăm că potrivit art. 41 alin. (4) și (5) Cod electoral toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu mențiunea: Fond electoral. Concurenților electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acțiuni de binefacere”, se arată într-un comunicat de presă emis de PUN.

Partidul Șor nu a venit deocamdată cu o reacție.


Pub