Percheziții la unul din oficiile, care ar aparține lui Platon în dosarul privind „filarea unui judecător”. Un bărbat de 45 de ani, reținut
Un bărbat de 45 de ani a fost reținut, astăzi, 7 iulie, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. 
Foto: UNIMEDIA
„Investigațiile în dosarul privind inviolabilitatea vieții personale a unui judecător continuă. Miercuri, 7 iulie 2021, PCCOCS de comun cu SIS au efectuat în paralel percheziții la domiciliul și locul de muncă al unuia din figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului.

Conform rolurilor distribuite între membrii grupului criminal, acesta era poziționat mai sus în ierarhie decât celelalte persoane care la moment se află în arest. Este vorba despre un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, care a fost reținut pentru 72 de ore.

În prezent, perchezițiile sunt în curs de desfășurare, în cadrul cărora deja au fost ridicate telefoane mobile și alte suporturi electronice, precum și înscrisuri”, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

Potrivit unor surse ar fi vorba despre dosarul de filaj a judecătoarei de la Curtea de Apel Chișinău, Angela Bostan, iar perchezițiile au loc la unul din oficiile lui Platon.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii General, Emil Gaitur ne-a declarat că „Este cert că figurantul intră acolo des, iar recent tot acolo se află - motiv pentru care au fost desfășurate percheziții”.

Pe 17 iunie, SIS ar fi reținut patru interlopi la Chișinău. Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii General, Emil Gaitur, în gestiunea PCCOCS se află un dosar care vizează inviolabilitatea vieții personale a unui judecător, cu privire la care pe 17 iunie au avut loc descinderi. În rezultatul prelucrării informației prezentate de către organele operative, acum două luni, a fost pornită urmărirea penală pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale. 


Pub