CEC a respins sesizarea BECS privind utilizarea de către PAS a imaginii Maiei Sandu, în campania electorală

Comisia Electorală Centrală a respins sesizarea depusă de Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe faptul utilizării de către PAS a imaginii Maiei Sandu în campania electorală. 

Foto: UNIMEDIA

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Curții Constituționale prin care a refuzat să examineze contestația depusă de BECS împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate, privind utilizarea imaginii Maiei Sandu în campania electorală și obligă CEC să o reexamineze. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de CA Chișinău.

După ce Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală, BECS s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău.

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de BECS pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală. Într-un răspuns emis de CEC, se menționează că  „examinarea acestei contestații nu ține de competența CEC”.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la CEC faptul că PAS ar utiliza imaginea președintei, Maia Sandu, în campania electorală. Într-un document expediat la CEC, se menționează că „pe ultima pagină a buletinului informativ al PAS este prezentat un material informativ, fiind înserate 4 poze în care este prezentată Maia Sandu”. De partea cealaltă, cei in PAS susțin că socialiștii sunt cei care folosesc imaginea președintei, „prin promovarea minciunilor despre ea”.


Pub