Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Avionul prăbușit în largul…

FOTO Avionul prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka: Autoritățile anunță că au fost recuperate 19 cadavre

O echipă de căutare a recuperat miercuri, 7 iulie, cadavrele a 19 persoane după ce un avion de pasageri s-a prăbușit marți în îndepărtata peninsulă Kamceatka din Rusia. Autoritățile au declarat trei zile de doliu începând de miercuri, scrie The Moscow Time.

Guvernatorul a promis rudelor celor decedați „tot ajutorul necesar”. Aeronava An-26 efectua un zbor de la Petropavlovsk-Kamchatsky – Palana când a dispărut de pe radar și a pierdut contactul cu controlorii de trafic aerian. Potrivit departamentului regional al Ministerului Situațiilor de Urgență, la bord erau 28 de persoane, inclusiv 6 membri ai echipajului și doi copii. Printre pasageri se afla și Olga Mokhireva, primarul orașului Palana, spre care se îndrepta avionul.

Echipele de salvare au găsit, mai târziu, resturile avionului Antonov An-28 dispărut marţi, cu 28 de oameni la bord, în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, lângă Palana.

Până în prezent au fost găsite nouă cadavre”, a declarat miercuri filiala regională a ministerului de urgență, adăugând că un cadavru a fost identificat.

Între cele 28 de persoane aflate la bord au inclus șase echipaje și 22 de pasageri, inclusiv doi minori. Toți erau presupuși morți. Peste 50 de persoane continuă căutările pe coasta Mării Okhotsk, au spus oficialii. Operațiunea de căutare este una complicată din cauza ceții și a vântului puternic.

Resturile au fost găsite la „circa 4-5 km” de aeroportul din Palana, de-a lungul litoralului Mării Ohoţk.

O parte a fuselajului se află pe sol, iar „a doua parte a fost reperată în mare, la circa 4 km de coastă”, a transmis serviciul de presă al marinei ruse, citat de agenţia Interfax.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze la ora locală 15.50 (05.50 GMT), dar, potrivit autorităţilor regionale, s-a pierdut contactul cu acesta cu 9 km înainte de destinaţie.

Kamceatka este o vastă peninsulă populară printre turiștii de aventură pentru viața sălbatică abundentă, vulcani vii și plaje cu nisip negru. Guvernatorul Vladimir Solodov a declarat o perioadă de doliu de trei zile începând miercuri și a declarat că familiile victimelor vor primi 3,5 milioane de ruble (47.000 de dolari).

În Palana, Solodov s-a întâlnit și cu rudele celor uciși în accident și le-a promis „tot ajutorul necesar”. El a spus că autoritățile vor „face totul pentru a-i ajuta să trăiască această tragedie”.

Oficialii au declarat că avionul – construit în 1982 – era în stare bună și a trecut verificările de siguranță. Comitetul de anchetă al Rusiei, care investighează crime și incidente majore, a declarat că analizează trei potențiale cauze ale accidentului: condiții meteorologice proaste, defecțiuni tehnice sau erori de pilot.

Avioanele An-26, care au fost fabricate din 1969 până în 1986 în perioada sovietică și sunt încă utilizate în toată fosta URSS pentru transportul civil și militar, au fost implicate într-o serie de accidente în ultimii ani.