Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ultima ediție a Ziarului de Gardă din această campanie electorală publicăm un nou supliment electoral dedicat celor care pe 11 iulie ne vor cere votul pentru a ajunge în Parlament. Cine sunt candidații care deschid listele ultimilor 10 concurenți din buletinul de vot, prin ce s-au remarcat aceștia, ce funcții au deținut până acum și ce averi au, aflați din supliment.

Rămânem la politică și vă recomandăm și un articol despre candidații cu probleme de integritate care vor să ajungă în Parlament. Ce probleme cu legea au Cavcaliuc, Usatîi, Șor, Ulanov, Jardan, Chirtoacă, Novac, Jizdan și alți candidați, aflați din ziarul de joi. 

Tot joi cititorii vor avea ocazia să facă o călătorie imaginară de la nord la sud, o călătorie prin toate „zonele politice” ale R. Moldova. Reporterii Ziarului de Gardă au străbătut R. Moldova de la Briceni până la Cahul pentru a asculta vocile cetățenilor de pe tot teritoriul țării. Am trecut prin 13 localități și i-am întrebat pe oameni ce speră să se schimbe după alegeri și în ce măsură, timp de 30 de ani, politicienii și-au respectat promisiunile electorale.

Și dacă vă mai amintiți despre vilele de la Holercani, despre care am scris anterior și în care miniștrii și șefii de agenții se odihnesc pe banii cetățenilor, aflați că la una dintre vile, cea a Ministerului Justiției, a fost instalat un foișor confecționat într-un penitenciar, iar lucrările au fost făcute de patru deținuți. Cum a reacționat ministrul Nagacevschi atunci când l-am întrebat despre foișor, dar și cum arată vilele de la Nistru în care se odihnesc miniștrii, vedeți joi, în Ziarul de Gardă.

În preajma marcării a 17 ani de când apare Ziarul de Gardă, am pregătit și un concurs pentru cititorii fideli, provocându-i cu 17 întrebări din istoria ZdG.

ACTUAL: Licitație pentru alegători, din contul alegătorilor: între populism, fezabilitate și fantezii electorale

ACTUAL: 6 iulie 2021. Mărturiile supraviețuitorilor din ghețarii Siberiei

ANCHETE: Candidații cu probleme de integritate care vor în Parlament. MAI refuză repetat să ofere informații despre dosarele penale ale candidaților

REALITATEA: Deținuți – în slujba Ministerului Justiției. Patru condamnați au instalat un foișor la vila Ministerului Justiției de la Holercani, iar patru angajați ai ANP au făcut curățenie

REPORTER SPECIAL: De la nord la sud. Călătorie prin „zonele politice” ale R. Moldova

SUPLIMENT ELECTORAL: Pretendenții la funcția de deputat (IV): Detalii despre ultimii 10 concurenți din buletinul de vot

Editoriale
ANETA GROSU: 1000 de călători suspecți pe itinerarul Briceni-Paris
ALINA RADU: Alegerile nu se termină duminică
PETRU GROZAVU: Iubesc socialiștii Moldova?