07:25:46 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Liderul SOCIALIȘTILOR din Florești, candidat la funcția de DEPUTAT, „cu gândul la popor”: Și-a tras asfalt până la poartă, iar vecinii au rămas cu ochii în soare. „Asta este bătaie de joc”

Actualitate 07.07.2021 10:59 Vizualizări2994 Autor: Ziarul National
VIDEO // Liderul SOCIALIȘTILOR din Florești, candidat la funcția de DEPUTAT, „cu gândul la popor”: Și-a tras asfalt până la poartă, iar vecinii au rămas cu ochii în soare. „Asta este bătaie de joc”



Președintele oragnizației teritoriale Florești a Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Sergiu Groza, și-a tras drum până în poartă. Locuitorii sunt deranjați de obrăznicia acestuia și spun că au obosit de abuzurile socialiștilor. Supărați, oamenii au ieșit să ceară socoteala primarului. Conform proiectului, urma să fie reparată doar strada Decebal. Aceasta nu a fost reabilitată până la capăt. În schimb, o bucată de drum care duce spre gospodăria lui Sergiu Groza a fost reparată, scrie Nordnews.md.

Localnicii au fost foarte revoltați că socialistul s-a preocupat doar de interesele sale:

„Bardac. Mare bardac. Sunt câțiva mafioți care își fac chestiile lor. Simt că le ard picioarele și rup acum cât mai pot, dar restul siguri să-și bată capul. Ei acum sunt la putere, dar ei simt că mai au doar câteva zile. Ei nu o să răzbată mai departe.”

„Asta este bătaie de joc de lume, nu doar de drum, dar de oameni. Dacă a fost hotărârea să fie reparat un drum, pe care să circule rutiera, dintr-un capăt și până în altul. Dar la noi ce s-a făcut? Cum aceștia sunt oameni, dar noi ce suntem?”

„Domnul primar să ne de-a un raport oarecare, unde s-au cheltuit acești bani. Noi avem tot dreptul să cerem să aflăm pe ce s-au cheltuit acești bani. Unde-s banii? Au astupat puțin ochii la oameni, dar restul unde e?”

Oamenii mai spun că lucrările de reparație au fost făcute de mântuială.

„Acum, deja cum vedeți, s-a pus pietriș, pe care l-au stropit cu ceainicul și au pus asfalt. Acest drum nu va ține tare mult. Până când vor circula niște mașini de mare tonaj. El se va strica în două luni de zile.”

„Este absolut necalitativă. În primul rând nu are lățimea care trebuie și nici grosimea care trebuie, nu are a doua acoperire. Nu a ajuns nici măcar unde trebuie. Trebuia să fie toată strada, pentru că este drum de acces. Nu s-a făcut calitativ.”

Primarul orașului Florești a încercat să astupe gura oamenilor indignați, însă nu i-a reușit. „Așa a fost planificat. Noi am mers pe calea că este un teren de joacă. Nu este adevărat. Nu este adevărat. Drumul a fost plănuit până în capăt. Teren de joacă? Dar la Groza în poartă cum a ajuns? – Eu în prezența dumneavoastră sun executorul lucrărilor, care mi-a comunicat că are contract cu domnul Groza și cu domnul de peste drum, care achită drumul suplimentar. -Din bani proprii? – Da din bani proprii”, spune primarul Iurie Gangan.

Sergiu Groza afirmă că pentru reparația drumul spre casa sa a scos personal bani din buzunar, împreună cu un vecin.

Am achitat din contul propriu. Acest lucru este foarte simplu de verificat. Avem contract încheiat cu ÎS Drumuri Soroca, de aceea eu nu văd aici o problemă. Vrea cineva asfalt, în afara celor programate? Poftim, cine le interzice să facă același lucru? Eu dacă am făcut drumul, nu merg doar eu pe el, cu toate că am achitat doar eu cu vecinul”, a declarat Sergiu Groza, candidat PSRM.

În spatele camerei de luat vederi, o vecină de-a lui Sergiu Groza ne-a spus că a achitat șapte mii de lei pentru reparația drumului, iar socialistul a refuzat să ne spună cât a scos din buzunar.

Am sunat de mai multe ori executorul lucrărilor pentru a afla dacă Sergiu Groza sau vecinii lui au semnat un contract individual pentru reparația străzii Liviu Damian. Inițial, ni s-a spus să revenim cu un apel, după care nimeni nu a răspuns la telefon.

Pentru reparația străzii Decebal din Florești, pe o porțiune de peste jumătate de kilometri, au fost alocați aproape un milion de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md