Porsche Carrera GT 2004 vândut pentru 975.000 de dolari. A aparținut și campionului F1, Jenson Button

07 Iul. 2021, 18:09
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
07 Iul. 2021, 18:09 // Au Bani //  MD Bani

În timpul ilustrei sale cariere de Formula 1, Jenson Button a concurat pentru Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn și McLaren. A obținut un total de 1.235 de puncte în carieră, rezultând 15 victorii, 50 de podiumuri și titlul de pilot de Formula 1 din 2009, pe care l-a câștigat cu Brawn GP.

Cu toate acestea, în viața sa privată, la fel ca majoritatea șoferilor de F1, Button a avut posibilitatea să conducă mai multe mașini luxoase și exotice de-a lungul anilor, dintre care unul este acest Porsche Carrera GT din 2004, care, potrivit Collecting Cars, care tocmai s-a vândut cu 975.000 de dolari.

Button ar fi deținut această mașină când locuia în Monaco. Ulterior, supercarul Porsche a petrecut ceva timp în New Jersey, Marea Britanie și Olanda.

În ceea ce privește specificațiile, vă uitați la o combinație din piele Seal Grey peste Terracotta, jante originale din aliaj, aer condiționat manual, o baterie montată, sistem stereo Becker Online Pro, set complet de bagaje (de asemenea, din piele Terracotta) și o cutie rară sculptură în cositor a motorului V10 al mașinii – un cadou pentru proprietarii Carrera GT. Acest set are chiar o placă gravată cu numele lui Jenson Button.

Apropo, noul proprietar al acestei mașini a primit și o scrisoare de la asistentul personal al lui Button, confirmând proprietatea anterioară a vehiculului de către steaua F1.

Cu doar 5.556 km (8.556 km) la ceas, acest Carrera GT pare să fie în cea mai bună stare. Vizual, nu există deteriorări ale caroseriei și vopseaua Seal Grey este în stare bună, în afară de câteva așchii minore de piatră.

Nu în ultimul rând, să vorbim despre performanță, deoarece aceasta este mașina unui șofer în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Puterea vine de la un motor V10 aspirat natural de 5,7 litri (nu le mai face așa), bun pentru 603 CP (612 CP) și 435 lb-ft (590 nm) de cuplu. Totul este apoi trimis către roțile din spate printr-o transmisie manuală cu șase trepte, cu ajutorul căreia vă puteți deplasa la 100 km / h în aproximativ 3,9 secunde. Este mai mult decât rapid, chiar și conform standardelor din 2021.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău