Ofițeri ARBI au primit certificate de absolvire a unui program de formare profesională la UTM

1-5

Cinci ofiţeri ai Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticorupție și-au primit, astăzi, certificatele de absolvire a unui curs de formare profesională, organizat de Universitatea Tehnică din Moldova. Programul a cuprins 150 de ore de instruire şi a abordat diverse tematici, precum: teoria evaluării, estimarea deprecierii valorii bunurilor imobile, abordări în evaluare. Cursul s-a desfăşurat sub egida Departamentului Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului din cadrul Facultăţii Construcţii, Geodezie şi Cadastru a UTM.

În cadrul ceremoniei de înmânare a diplomelor, rectorul UTM, Viorel Bostan a menţionat că evenimentul de azi se datorează bunelor relaţii, pe care le dezvoltă CNA cu Universitatea Tehnică. „Acest eveniment este rezultatul Acordului de colaborare pe care l-am semnat cu CNA la finele anului trecut. Ne-am angajat să menţinem un parteneriat care să aducă avantaje ambelor părţi şi suntem siguri că prezentul program, destinat ofiţerilor Agenției de recuperare a bunurilor infracţionale, va fi unul util pentru una din activităţile de bază ale ARBI, cea de evaluare a bunurilor. Eficienţa unei instituţii depinde în proporţie de 99 % de potenţialul uman pe care îl are, de aceea orice curs de pregătire profesională este important pentru creșterea capacităţilor efectivului de a fi mai pregătit şi mai eficient pentru noile provocări”, a opinat rectorul UTM.

Prezent la eveniment, directorul Centrului Național Anticorupţie, generalul Ruslan FLOCEA, a menţionat că, pe lângă sarcinile CNA de a preveni şi a combate corupţia, un obiectiv prioritar al instituţiei este instruirea continuă a efectivului. „Fenomenul corupției avansează, zilnic, luând forme sofisticate şi mergând în pas cu noile tehnologii. Noi avem nevoie de instruiri calificate pentru ofiţerii noştri, în special pentru cei din cadrul Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, activitatea cărora e practic dependentă de tot ce înseamnă tehnologiile informaţionale. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a urma acest program, oferit de UTM, iar la rândul nostru suntem disponibili să punem la dispoziţia celor mai buni studenţi stagii de practică la CNA”, a punctat directorul CNA.

În decembrie 2020, Universitatea Tehnică a Moldovei şi Centrul Naţional Anticorupţie au semnat un Acord de parteneriat care prevede schimbul de experienţă şi de cunoştinţe în domeniile de activitate ale celor două instituţii. Potrivit Acordului, CNA şi UTM au convenit să pună la dispoziţia angajaţilor, prin schimb reciproc, materiale informative, să desfăşoare evenimente comune şi să implementeze programe de perfecţionare a cadrelor. De asemenea, CNA s-a angajat să ofere locuri de desfășurare a stagiilor de practică pentru studenții Universității, cu rezultate bune la studii și comportament ireproșabil.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente