Absolvenții Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul USM, gata să facă o schimbare în societate

FFI_3

Peste 100 de absolvenți ai Facultăţii de Fizică și Inginerie au participat astăzi, 7 iulie 2021, la festivitatea de decernare a diplomelor de absolvire. Evenimentul a fost organizat în Sala Senatului USM și a marcat succesiunea unei noi generații de tineri specialiști calificați pentru a acoperi necesitățile pieții muncii.

La ședința solemnă au participat: Violeta Cojocaru, dr., hab., prof. univ., prorectoră al USM, Liliana Dmitroglo  dr., conf. univ., decană al Facultății de Fizică și Inginerie, Maria Beldiga, dr., conf. univ., prodecan, Sergiu Vatavu, dr., conf. univ. șef Departament Fizica Aplicată și Informatica, Natalia Nedeoglo, dr., conf. univ.,Virginia Gurău, dr. conf. univ., Viorel Dușciac, dr., conf. univ., lectorii universitari Alisa Curlicovschi, Igor Narolschi și Veaceslav Sprincean,
precum și absolvenții împreună cu rudele și prietenii acestora.

Prorectora USM, dr. hab., prof, univ. Violeta Cojocaru a ținut un discurs oficial adresat absolvenților, prin care a remarcat importanța împlinirii pentru destinul unui specialist: „Urmați- vă visurile, credeți în forțele proprii și explorați cu încredere viitorul. Reveniți de fiecare dată pentru un sfat, schimb de experiență sau pentru a împărtăși împlinirile profesionale la Alma Mater. Purtați cu mândrie numele de USM-ist! ”, a concluzionat dna Violeta Cojocaru.

Decanul Facultății de Fizică și Inginerie, dr., conf. univ. Liliana Dmitroglo a menționat performanțele absolvenților promoției 2021 și a remarcat importanța și rolul specialiștilor pentru dezvoltarea țării noastre. Numărul semnificativ de studenți demonstrează faptul că Facultatea de Fizică și Inginerie este solicitată și pregătește specialiști de performanță care activează cu succes în câmpul muncii: „Le dorim absolvenților un viitor luminos, plin de performanțe și realizări atât în plan personal, cât și profesional”, a menționat Liliana Dmitroglo.

Promoția 2021 a Facultății de Fizică și Inginerie este reprezentată de 79 de licențiați, absolvenți ai specialităților „Fizică”, „Inginerie și managementul calității”, „Tehnologia informației” și 30 de deținători ai diplomelor de studii superioare de master, la programele „Fizica și ingineria semiconductorilor”, „Procedee și metode de măsurare în ingineria mediului” și „Tehnologii informaționale în modelare”.

Tinerii specialiști, formați în cadrul facultății de Fizică și Inginerie, au priorități majore de angajare în câmpul muncii atât în țară, cât și peste hotarele ei, întrucât posedă cunoștințe vaste în domeniul științelor exacte, tehnologiei informației, metrologiei, evaluării conformității, standardizării etc.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente