(video) Ședința de guvern planificată pentru astăzi, amânată din lipsă de cvorum

wertghgf

Ședința de guvern planificată pentru ziua de astăzi nu a avut loc din lipsă de cvorum. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Ședința de guvern planificată pentru astăzi a fost amânată din lipsă de cvorum.

„După cum vedeți, astăzi s-au prezentat doar doi membri ai cabinetului de miniștri cu drept de vot, subsemnatul și doamna Irina Vlah. În ceea ce privește absența celorlalți colegi, din câte am fost informat până la ora actuală, domnul general Gaiciuc se află actualmente în spitalul militar. Domnul ministru Voicu, începând cu ziua de ieri, este pe foaie de boală, doamna Lilia Pogolșa este absentează din motive de sănătate. Domnul ministru Perju este in teritoriu, iar doamna vice-ministră Olga Cebotari și ministrul Fadei Nagacevschi nu au venit cu nicio motivare a absenței”, comentează Aureliu Ciocoi.

Pe agenda zilei ședinței de astăzi urmau să fie examinate următoarele proiecte:
# alocarea către CEC a 22,468 milioane de lei necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021;
# acordarea indemnizației unice în valoare de 100 000 de lei pentru 23 de familii ai angajaților sistemului medical, care au decedat în lupta cu COVID-19.  Alocarea celor 2,3 milioane de lei va fi prima debursare a mijloacelor financiare în acest scop, anterior statul oferea compensații doar pentru angajații instituțiilor statului care au fost afectați de COVID-19 la locul de muncă;
# aprobarea planurilor de admitere în instituțiile de învățământ superior cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul de studii 2020/2021.

Prim-ministrul interimar a propus reluarea ședinței guvernului pentru ziua de vineri, 9 iulie, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente