(video) Premieră: Noul Bentley Flying Spur Hybrid

Noul Bentley Flying Spur a devenit al doilea model plug-in hybrid din gama mărcii. Arhitectura sistemului de propulsie o împarte cu Porsche Panamera 4 E-Hybrid, însă britanicii au forţat benzinarul să producă mai mulţi cai putere.

https://www.youtube.com/watch?v=tY6lrkVHUhw
https://www.youtube.com/watch?v=lXWPt26hiHI

Caracteristici cheie:

  • Trenul de rulare îi este diferit faţă de cel folosit de Bentayga Hybrid.
  • Acesta combină un V6 bi-turbo pe benzină de 2.9 litri (416 CP/550 Nm) cu un motor electric (136 CP/400 Nm) integrat în cutia de viteze preselectivă robotizată cu opt rapoarte. Cumulativ se generează 544 CP şi 750 Nm de cuplu (pentru comparaţie, modelul Panamera menţionat mai sus oferă 462 CP şi 700 Nm).
  • Parte a sistemului de propulsie este şi o baterie litiu-ion cu o capacitate de 14.1 kWh, localizată sub podeaua portbagajului (poate fi încărcată în mai puţin de 2:30 ore). Autonomia în regim electric poate depăşi 40 de km în ciclu WLTP, iar cea combinată – 700 km. Electronica de putere transformă energia stocată în baterie pentru a o furniza motorului electric sau pentru a suplimenta reţeaua electrică de 12V.
  • Sedanul hibrid s-a dovedit a fi cel mai greu din familia sa: 2.505 kg vs 2.437 kg cât are versiunea de top cu W12. Astfel spus, poate face exerciţiul 0-100 km/h în 4.3 secunde şi rula cu maxim 285 km/h.
  • Din punct de vedere vizual, sedanul hibrid se deosebeşte numai prin emblemele Hybrid, patru terminaţii de eşapament ovale şi o trapă suplimentară în aripa stângă posterioară, sub care se ascunde portul de încărcare. Iar în cabină are un selector al modurilor electrice de rulare (EV Drive, Hybrid şi Hold) pe tunelul central (în locul comutatorului sistemului automat Start-Stop), alături de secţiuni suplimentare dedicate în meniurile sistemului multimedia, alături de informaţii despre sistemul hibrid în panoul de bord şi head-up display.
  • Poate fi vopsit în una din peste 60 de culori, poate fi oferit cu jante cu mărimi cuprinse între 20-22 inci, iar pentru decorul interior posibilitățile nu sunt limitate.
  • Un sistem de tracţiune integrală permanentă şi o suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive vin standard, printre multe altele.

Maşina va fi produsă la casa Bentley din Crewe – prima fabrică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon din lume pentru producția de mașini de lux. Comenzile vor fi luate din această vară, iar primele livrări vor demara înainte de sfârșitul lui 2021.

Flying Spur Hybrid este livrat cu toate cablurile specifice pieței necesare, facilitând încărcarea vehiculului la domiciliu sau prin puncte de încărcare industrială la locul de muncă sau în parcările publice.

În plus față de echipamentul standard furnizat, clienții pot alege, de asemenea, un wallbox marca Bentley disponibil ca opțiune gratuită, oferind o soluție atractivă care adăpostește unitatea de încărcare și stochează cablurile de încărcare în mod îngrijit.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/