‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriANARM anunță suport pentru apicultorilor care vor să-și dezvolte afacerile

ANARM anunță suport pentru apicultorilor care vor să-și dezvolte afacerile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) anunță că oferă suport apicultorilor care doresc să-și înregistreze și să-și dezvolte afacerile prin atragerea de fonduri nerambursabile.

Apicultorii vor beneficia de reduceri substanțiale la serviciile respective, datorită suportului Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova care include un mecanism Voucher de finanțare parțială a acestor servicii.

„Este un mecanism nou, dar care ne dorim să devină o practică eficientă de motivare a apicultorilor care sunt membri activi ai ANARM. Prin implementarea acestui mecanism vrem să facilităm accesul apicultorilor la serviciile de consultanță profesioniste, reieșind din specificul activității apicole, și să susținem eforturile apicultorilor de a trece de la hobby la business”, afirmă Ion Maxim, președintele asociației.

Albinarii care vor procura Voucherele vor primi la preț redus servicii de asistență la identificarea și selectarea celei mai potrivite forme juridice pentru afacerea lor, adaptată necesităților solicitantului, precum și vor fi  ajutați de specialiștii ANARM în procesul înregistrării afacerii.

Totodată, posesorii de Vouchere vor putea opta pentru serviciile de accesare a investițiilor, care presupun elaborarea dosarelor și ghidarea în procesul de aplicare la programele de granturi și subvenții în avans sau subvenții post investiționale.

Pentru a beneficia de reducere, apicultorii se vor înregistra la oficiul ANARM sau la cele cinci Centre de Instruire și Consultanță în Apicultură (CICA), achitând prima contribuție în avans, care va fi documentată printr-un Voucher eliberat clientului.

Informații suplimentare despre Centrele de Instruire și Consultanță în Apicultură găsiți aici.

‹ adv ›

Voucherele vor fi oferite după principiul primul venit – primul servit.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›