marți, 23 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Scheme de tratament ADAMA pentru culturile de câmp

VIDEO. Scheme de tratament ADAMA pentru culturile de câmp

Recomandate

Simplicultura ADAMA 2021 vine cu noi soluții destinate provocărilor din câmp și cu mai multă flexibilitate în realizarea tratamentelor.

Evenimentul destinat culturilor de grâu, porumb, sfeclă de zahăr, rapiță și floarea-soarelui a adunat peste o sută de fermieri din diferite zone ale țării pentru a analiza loturile demonstrative implementate în acest sezon la Mărăndeni, Fălești.

În cadrul acestuia, experți de top din Republica Moldova și România au prezentat tehnologiile de cultivare pentru principalele culturi incluse în asolament de către fermierii din țară.

Tehnologia de cultură a grâului de toamnă și a sfeclei de zahăr a fost prezentată de către Sergiu Panuța – reprezentant tehnic și înregistrări ADAMA în Republica Moldova.

Scheme de protecție pentru cultura porumbului au fost prezentate de către Dan Maftei – director tehnic și dezvoltare ADAMA România.

Mai multe detalii despre tehnologia de cultură a florii-soarelui a oferit Vadim Rusu, Reprezentant comercial ADAMA în Republica Moldova.

În cadrul loturilor demonstrative organizate la cultura de rapiță, fermierii au fost ghidați de către expertul Mădălin Ștefan – specialist de dezvoltare ADAMA.

Pentru fiecare culturi au fost prezentate scheme eficiente și variate de tratament. De exemplu, pentru cultura grâului de toamnă sunt valabile 2 variante de scheme de protecție ce presupun 2 produse diferite și perioade diferite de aplicare a acestora pentru combaterea buruienilor dicotilidonate și unele monocotilidonate, asigurând o flexibilitate mai bună și un control eficient cu produsele ADAMA în fiecare sezon.

Mai multe detalii despre toate culturile și soluțiile propuse pentru acestea găsiți în următorul video:

  • 0:25 – Scheme de tratament pentru cultura grâului;
  • 10:45 – Scheme de tratament pentru cultura porumbului;
  • 13:45 – Scheme de tratament pentru cultura sfeclei de zahăr;
  • 15:55 – Scheme de tratament pentru cultura florii-soarelui;
  • 22:00 – Scheme de tratament pentru cultura de rapiță.
Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale