Lasă pixurile și caietele deoparte: Peste 10 mii de profesori, implicați în Programul Național de alfabetizare digitală

Ministerul Educației continuă Programul Național de alfabetizare digitală din învațamantul general. În perioada 28 iunie-2 iulie, au fost instruiți 35 de formatori regionali și 271 formatori locali, care vor asigura formarea cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie.

Foto:

Etapa a II-a a Programului Național de alfabetizare digitală este susținută de către UNICEF cu suportul financiar al USAID. Scopul programului este să asigure dezvoltarea competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională, precum și a asigura continuitatea procesului educațional în cazul trecerii la învățământului online.

La program s-au înscris 10285 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie (IET), care vor fi formate în perioada 12.07.2021– 20.08.2021.

Formarea se va realiza diferențiat, astfel din numărul total de beneficiari sunt 1339 de cadre didactice cu nivel începător, iar cu nivel mediu și avansat - 8946.

Menționăm că MECC a lansat în iulie 2020 Programul Național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general,unde au fost instruiți  20045 cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.


Pub