(video) Sturza: În 2015, Plahotniuc urma să fie reținut pe un aeroport din UE. Planul a eșuat. Reacția lui Plahotniuc

Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, în 2015 urma să fie reținut pe un aeroport din UE, acțiunea fiind parte a unui plan internațional. O declarație în acest sens a fost făcută de fostul premier Ion Sturza, la emisiunea Fără Protocol. Acesta a declarat că totul urma să se întâmple atunci când ultimul era candidat la funcția de premier și a oferit detalii despre planul eșuat.

Foto: Unimedia

„În 2015 a fost o perioadă de cumpănă care până la urmă, evaluarea mea personală și a celor care m-au rugat să fiu implicat în acest exercițiu a fost corectă. Se anticipa că țara, banal spus, va fi capturată și că toate procesele și succesele în relația cu UE, cu partenerii de dezvoltare se vor deteriora foarte puternic. Și trebuia acel cineva oprit. Pot să vă spun în premieră că a fost mai mult o operațiune a unor puteri din exterior, decât o inițiativă locală și care trebuia să aibă anumite etape, acțiuni. Una dintre acestea urma să fie arestarea lui Plahotniuc, într-un aeroport din UE, care ar fi distrus instantaneu practic toată piramida lui de aici.

A doua componentă era impunerea figurii mele ca prim-ministru și o perioadă de tranziție în care trebuiau făcute niște lucruri - schimbarea la față a unor instituții ș.a. și organizarea unor alegeri libere și independente că nu voiam să vin.

Unul dintre jucătorii internaționali, echipa care reprezenta acel jucător, era, cum s-a dovedit în timp, foarte dependentă de metodele specifice de colaborare ale lui Plahotniuc. Ei au făcut tot posibilul ca să convingă conducerea de vârf și respectiv conducerea de vârf să convingă sponsorul principal, cel de peste ocean, că este riscantă totuși această schemă. Ca rezultat, se poate întâmplă ca Plahotniuc să fie eliminat, însă vor ajunge rușii la putere în Moldova.

S-a oprit atunci când el se întorcea din Dubai și trebuia să se întâmple ce trebuia să se întâmple când schimba avioane în Europa. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat. Ce s-a acceptat - ca el să nu ajungă totuși prim-ministru și le-a promis sponsorilor principali că într-un an se va retrage”, a declarat Sturza.

Solicitat de UNIMEDIA, avocatul lui Vlad Plahotniuc, Lucian Rogac a declarat următoarele: „Declarațiile acestei persoane sunt total nefondate, niște invenții din domeniul „Science-fiction””



Pub