Facebook va monitoriza postările, pentru a depista știrile false în contextul alegerilor parlamentare din Moldova

Compania Facebook anunță că va monitoriza pe parcursul lunii iulie postările care vor fi publicate pe Facebook și Instagram de către utilizatorii din R. Moldova, pentru a depista știrile false. Monitorizarea are loc în contextul alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc în R. Moldova în data de 11 iulie.

Foto:

În acest sens, Facebook va coopera cu Agenția France-Presse (AFP). 

Programul de verificare a informațiilor de pe Facebook include mai mult de 80 de parteneri din întreaga lume, care monitorizează conținutul scris în peste 60 de limbi. Acești parteneri joacă un rol esențial în identificarea dezinformării virale. Atunci când un verificator consideră că o informație este falsă, Facebook adaugă o etichetă de avertizare la conținut și reduce semnificativ distribuția acesteia. Paginile și domeniile care distribuie în mod repetat știri false vor constata, de asemenea, reducerea distribuirii acestora și eliminarea posibilității de monetizare și de a face publicitate.

„Suntem încântați să salutăm venirea AFP în echipă în calitate de partener de verificare a informațiilor care oferă o soluție temporară pentru Moldova. AFP este un partener-cheie, cu reporteri experimentați din întreaga lume, iar munca lor vitală ne va ajuta să reducem în continuare răspândirea dezinformării în limba română pe platformele noastre”, a declarat managerul de dezvoltare a parteneriatului strategic în cadrul companiei Facebook, Sophie Eyears.


Pub