Renovarea capitală a drumurilor continuă: Încă o stradă din Orhei a fost reparată și dată în exploatare

Confort și siguranță. De asta au parte locuitorii de pe strada Alexei Șciusev din Orhei, care a fost complet renovată și inaugurată. Mai mult, pe această stradă a fost amenajat, pe o suprafață de 150 de metri pătrați, un spațiu de joacă pentru copii.

Foto:
Fiind un drum de pantă, strada Alexei Șciusev a fost acoperită cu un strat de beton armat – o tehnologie nouă și eficientă, aplicată de drumarii din Orhei pentru ca drumul să fie rezistent. 
 
Până nu demult, pe strada Alexei Șciusev nu aveau acces nici ambulanțele și nici autospecialele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Ani în șir, oamenii au fost nevoiți să înfrunte diverse dificultăți legate de starea proastă a drumului și să facă față de unii singuri problemelor provocate de apele pluviale. 

Pe strada Alexei Șciusev, drumarii din Orhei au așternut beton pe o suprafață de aproape 3000 de m.p., pe o lungime totală de circa 600 de metri. Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, spune că pas cu pas autoritățile vor renova toate arterele secundare din localitate, cele mai multe dintre care nu au fost vreodată reparate sau amenajate. 
 
„Este important să ne susținem reciproc. Primăria Orhei a fost mereu alături de oameni și toate proiectele realizate se datorează, în primul rând Dvs. – cetățenii. Agenda noastră este elaborată în baza doleanțelor și problemelor cetățenilor. Vom crea toate condițiile ca oamenii să trăiască o viață demnă de secolul XXI. Muncim mult pentru ca să schimbăm în bine aici și acum viața oamenilor din Orhei”, a declarat edilul. 
 
Zilele trecute, după ample lucrări de renovare, la Orhei, au fost inaugurate străzile Alecu Russo, Doina și Miorița. 
 
La Orhei, lucrările de renovare a infrastructurii rutiere au început în luna martie, conform unui plan amplu al Primăriei Orhei privind renovarea străzilor secundare din oraș. 
 
De atunci și până acum au fost reparate capital mai multe străzi secundare, pe alte câteva dintre acestea lucrările fiind în desfășurare. 

Anul trecut, autoritățile locale au reparat integral toate arterele principale din oraș. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut la Orhei de cel puțin patru ori. (P.)


Pub