Ilan Șor: Garantez că medicamentele esențiale vor fi gratuite pentru pensionari

Medicamentele esențiale vor fi oferite gratuit pensionarilor, iar restul cu reduceri de 60-90%. Promisiunea a fost făcută de liderul Partidului „ȘR”, Ilan Șor. Potrivit lui, lipsa accesului la medicamente este una dintre cauzele nivelului scăzut al calității vieții și a mortalității premature, motiv pentru care această problemă trebuie rezolvată imediat.

Foto: UNIMEDIA

Ilan Șor explică faptul că accesul la medicamente este limitat din cauza veniturilor mici ale populației, iar cea mai vulnerabilă categorie sunt pensionarii.

„Potrivit statisticilor, circa 80% dintre persoanele în etate suferă de boli cronice. Aceasta înseamnă că au nevoie de medicamente în permanență. Cum dintr-o pensie de 1 500 de lei să te hrănești, să achiți facturile pentru întreținere și să mai și procuri medicamente? Este imposibil”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a mai menționat că pensiile trebuie majorate, dar, în același timp, medicamentele esențiale ar trebui să fie gratuite pentru pensionari.

„Pensionarii trebuie să primească medicamente gratuite. Ei merită asta. Au lucrat toată viața pentru țară, iar acum statul le-a întors spatele. Vă garantez - vom corecta această nedreptate”, a declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului „Șor” a amintit că formațiunea sa a înregistrat un proiect de lege în acest sens, încă anul trecut, și a promis că aceasta va fi una dintre primele inițiative pe care echipa sa o va promova în viitorul Parlament. (P.)


Pub