Germania a introdus R. Moldova în lista statelor sigure: Vezi care sunt condițiile de intrare

Republica Moldova a fost introdusă în lista statelor sigure, hotărârea a intrat în vigoare la data de 4 iulie. Astfel, cetățenilor care sosesc din Republica Moldova nu se mai aplică regulile de intrare în țară specifice zonelor de risc.

Foto: portal.ieu-monitoring.com

Totodată, rămâne în continuare obligatorie prezentarea dovezii testării sau vaccinării.

Dovada testării – urmează să fie prezentat un test PCR negativ pentru infecția SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior deplasării în Germania sau un test de tip antigen al cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Dovada vaccinării - Condițiile prealabile sunt:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;

2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;

3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

La intrare în Germania, urmează a fi prezentat un certificat digital Covid al UE sau o dovadă comparabilă de vaccinare în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Certificatul trebuie să conțină în mod obligatoriu:

a. datele personale ale persoanei vaccinate (cel puțin numele, prenumele și data nașterii);

b. data vaccinării și numărul de vaccinări;

c. denumirea vaccinului;

d. denumirea bolii împotriva căreia s-a făcut vaccinarea;

e. numele și adresa persoanei/instituției responsabile pentru efectuarea vaccinării

f. confirmarea în scris sau în format electronic cu o semnătură electronică sau un sigiliu electronic calificat de către persoana responsabilă pentru efectuarea vaccinării;

În cazul în care o astfel de indicație nu este posibilă din motive practice de ordin administrativ, eliberarea de către persoana/instituția responsabilă trebuie să fie evidențiată în mod corespunzător, în special prin intermediul ștampilelor sau al simbolurilor de stat.

Persoanele cu vârsta sub 12 ani, chiar dacă nu sunt încă vaccinate, pot intra cu un certificat de testare negativ (PCR) și însoțite de cel puțin un părinte complet vaccinat.

Persoanele care în ultimele 10 zile s-au aflat într-un stat din zona de risc urmează să ia în considerație obligațiile de intrare în Germania specifice zonelor de risc.


Pub