Creștere majoră a cazurilor de Covid-19 în Grecia, după săptămâni de scădere

Grecia înregistrează din nou o creștere a cazurilor de Covid-19, după ce mai multe săptămâni de scădere a acestora au determinat autoritățile să elimine majoritatea restricțiilor antiepidemice, scrie Reuters. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectări, iar luni 801, anunță digi24.ro.

Foto: Getty Images

Grecia, țară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii și activităţi recreative, eliminând și purtarea obligatorie a măştii în spațiile deschise.

Multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor, medicii avertizează asupra riscului unui nou val epidemic, alimentat de data aceasta de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-Covid-19 este complet vaccinată și guvernul de la Atena oferă stimulente pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent să ajungă la măcar 70% în toamnă, scrie Agerpres.

Lockdownul instituit în noiembrie a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul grec a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată.


Pub