20:01:42 24.04.2024
Stiri

Angela Merkel anunţă EXTINDEREA Uniunii Europene. Statele care urmează să fie admise în UE. Planul are şi sprijinul Franţei

Actualitate 06.07.2021 08:26 Vizualizări10096 Autor: Ziarul National
Angela Merkel anunţă EXTINDEREA Uniunii Europene. Statele care urmează să fie admise în UE. Planul are şi sprijinul Franţei


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat luni pentru admiterea în Uniunea Europeană, în viitor, a ţărilor din Balcanii de Vest, din raţiuni strategice, sugerând că trebuie contracarate influenţele exercitate de China şi Rusia, informează agenţia Reuters, transmite Mediafax

"Procesul de integrare a ţărilor din această zonă trebuie să avanseze, iar acest lucru este în interesul Uniunii Europene", a declarat Angela Merkel, la Conferinţa pe tema Balcanilor de Vest, desfăşurată în format online.

Cancelarul Germaniei a atras atenţia că anumite ţări, o referire la China şi Rusia, exercită influenţă în această zonă.

La Conferinţă au fost invitaţi liderii Serbiei, Albaniei, Macedoniei de Nord, Bosniei-Herţegovina, Muntenegrului şi Kosovo.

Angela Merkel a afirmat că integrarea europeană a ţărilor din Balcanii de Vest este susţinută şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Germania va oferi "cât de curând posibil" trei milioane de doze de vaccinuri anticoronavirus naţiunilor din Balcanii de Vest.

"Prioritatea este să accelerăm agenda extinderii europene în regiune şi să susţinem partenerii din Balcanii de Vest în eforturile de aplicare a reformelor necesare şi de avansare pe parcursul european", a declarat, la rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md