15:01:50 25.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Ploile puternice din ultima zi au inundat zeci de gospodării din mai multe raioane: Localitățile în care au fost chemați salvatorii să pompeze apa

Actualitate 06.07.2021 10:19 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Ploile puternice din ultima zi au inundat zeci de gospodării din mai multe raioane: Localitățile în care au fost chemați salvatorii să pompeze apa


Ploile puternice care au căzut luni pe teritoriul R. Moldova au inundat gospodării, au doborât copaci și au deteriorat poduri.

Pe parcursul serii de 5 iulie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați să pompeze apa care le-a inundat gospodăriile.

Pompierii au intervenit cu tehnică specializată și motopompe pentru a ajuta 33 de gospodării din raioanele Basarabeasca, Ialoveni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Strășeni, Căușeni, dar și municipiul Chișinău.



De asemenea, salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a arborilor căzuți în urma vântului puternic.

Angajații IGSU au săpat și canale de scurgere a apelor pluviale pentru prevenirea inundării anumitor zone care se aflau în pericol.

În orașul Căușeni, pompierii au fost solicitați pentru evacuarea nămolului și a apei din gospodării de pe străzile Păcii, Tighina, dar și din localitatea Copanca și satul Răscăieți a raionului Ștefan Vodă.

De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Ruseștii Noi din Ialoveni, dar și pe mai multe adrese din orașul Anenii Noi.

Pentru prevenirea consecințelor inundațiilor, angajații IGSU au efectuat lucrări de pompare și în suburbiile Durlești și Codru din municipiul Chișinău.



Lucrări de evacuare a apei au fost efectuate și în gospodării din Țânțăreni și Todurești, raionul Anenii Noi.

În Chișinău a fost pompată apa din gospodării de pe str. C. Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara. Intervenția angajaților IGSU a fost necesară pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din raioanele Strășeni, Basarabeasca și Căușeni.

În staul Ucrainca, raionul Căușeni, apa a deteritorat podul.

În urma ploilor abundente nu au fost raportate victime.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md