09:35:47 25.04.2024
Stiri

DOC // Dodon știe că va PIERDE puterea și ar continua să-și plaseze oamenii săi în funcții-cheie, cu ÎNCĂLCAREA legislației: „La „Moldovagaz” și APP are loc un DEZMĂȚ fără precedent. Cerem intervenția Guvernului interimar și a Procuraturii”

Actualitate 06.07.2021 11:38 Vizualizări3425 Autor: Ziarul National
DOC // Dodon știe că va PIERDE puterea și ar continua să-și plaseze oamenii săi în funcții-cheie, cu ÎNCĂLCAREA legislației: „La „Moldovagaz” și APP are loc un DEZMĂȚ fără precedent. Cerem intervenția Guvernului interimar și a Procuraturii”


Pe ultima sută de metri a aflării sale la guvernare, socialistul Igor Dodon ar încerca să plaseze cât mai mulți oameni de-ai săi în funcții-cheie. Astfel, Agenția Proprietăți Publice (APP), condusă de fostul avocat al lui Igor Dodon, a desemnat în calitate de reprezentant al statului la S.A. „Moldovagaz” pe Marian Mamei, care nu are nimic cu sectorul energetic, susține vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari.

Potrivit lui Slusari, la „Moldovagaz” și APP are loc „un dezmăț total”, iar Guvernul interimar și Procuratura trebuie să intervină de urgență.

Deputatul a precizat că reprezentanții R. Moldova în Consiliul de Administrație al „Moldovagaz” trebuie să fie delegați de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI).

„În mod obscur, APP l-a desemnat în calitate de reprezentant al statutului în cadrul S.A. „Moldovagaz”, fără măcar să fie notificat MEI, pe Marian Mamei. Concomitent, contrar legii, APP l-a propus în consiliul S.A. „Moldovagaz” și pe Mihai Șoțchi, vicedirector APP. Mamei este foarte departe de sectorul energetic - deține funcția de șef al Direcției infrastructura calității și securitatea industrială în cadrul MEI. Unicul „merit” al lui Mamei - este o persoană apropiată de Vadim Ceban, iar candidatura lui a fost coordonată cu Igor Dodon. Tot el, recent, a devenit membru al consiliului S.A. „Red Nord”, fără să fi fost înaintat de către MEI”, a punctat Slusari.

În opinia lui Slusari, Igor Dodon ar fi „depășit toate liniile roșii” și ar pune în pericol securitate energetică a R. Moldova prin numirile care le coordonează personal.

„În situația unui haos guvernamental și de risc major pentru gruparea lui Dodon de a pierde putere, APP, în frunte cu avocatul lui Igor Nicolaevici, trece toate linii roșii. MEI nici nu a fost anunțat despre data desfășurării și ordinea de zi a adunării generale a S.A. „Moldova Gaz”. În acest sens, MEI a înaintat pe 29 iunie un demers către APP, cu solicitarea revocării candidaturilor desemnate (Mamei și Șoțchi n.r.) în organele de conducere a concernului moldo-rus. Demersul MEI a fost ignorat, iar pe 30 iunie 2021 a avut loc adunarea generală a acționarilor „Moldova Gaz”, după scenariul desenat de Dodon și Vadim Ceban. Dacă nu vom avea imediat reacția Guvernului interimar și a Procuraturii, atunci se impune convocarea de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Securitate, deoarece e vorba de o întreprindere de care depinde securitate energetică a R. Moldova”, a conchis Slusari.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md