19:51:59 19.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI după 20 de ani: „Trebuie să recunosc că Vlad Plahotniuc este CREATURA mea. Relațiile sale în România și cu Voronin mi se datorează”

Actualitate 06.07.2021 12:38 Vizualizări9398 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI după 20 de ani: „Trebuie să recunosc că Vlad Plahotniuc este CREATURA mea. Relațiile sale în România și cu Voronin mi se datorează”


Fostul premier Ion Sturza susține că Vlad Plahotniuc ar fi „creatura” sa, deoarece dânsul i-ar fi deschis calea spre a prelua conducerea „Petrom Moldova”, iar ulterior să ajungă la fostul președinte, Vladimir Voronin. Plahotniuc și-a început ascensiunea grație barului „Nobil Club”, unde își petrecea timpul tot „beaumond-ul” din Chișinău.

„Plahotniuc este creatura mea. El povestește multe, dar de fapt relațiile lui în România, relațiile lui cu Voronin, trebuie să o recunosc, mi se datorează. El avea un bar în centru, unde se întâlnea elita. Avea trei camere la etaj unde ducea tot beaumond-ul să petreacă frumos. Doar că el fixa totul. Cred că eu sunt unicul din R. Moldova care nu a fost acolo. În rest, toți au fost împachetați…”, a povestit Sturza, într-un interviu în emisiunea „Un show de doi galbeni”.

În același context, Sturza a povestit despre primul său contact cu Vlad Plahotniuc.

„Noi ne duceam cu prietenii acolo, mai serveam o cafea. La un moment dat, el a venit la mine și mi-a zis: domnule Sturza, sunt pe tușă, știu că aveți mai multe proiecte… Unul dintre proiectele inițiate atunci a fost cu niște americani. Mi-a spus că vrea să fie director la acest proiect, să ajute. Atunci l-am întrebat ce salariu ar vrea. Mi-a zis că nu are nevoie de salariu. Mi s-a părut suspect că nu-l interesează salariul și l-am pus pe hold (în așteptare). În campania electorală prezidențială din România, era anul 2001, echipa lui Ion Iliescu m-a întrebat dacă știu un loc de reper de unde ar putea să-și organizeze activitatea. Le-am dat întâlnire la „Nobil Club”. I-am avertizat că sunt camere și i-am lăsat cu Plahotniuc. Iar el i-a „împachetat” atât de bine… băieții ceia l-au invitat ulterior la întâlnire cu Ion Iliescu. Fără să-și dea seama, Ion Iliescu i-a făcut intrarea la Dan Ion Popescu, ministrul Economiei de atunci”, a adăugat fostul premier.

De asemenea, sursa citată a povestit cum Vlad Plahotniuc a ajuns la Vladimir Voronin.

„Eu eram în parteneriat cu Oleg Voronin la o bancă și căutam clienți. Vlad era deja foarte bine aranjat la „Petrom Moldova”, era director general. Eu am profitat că unul dintre adjuncții săi îmi era prieten și i-am zis să ne vedem, inclusiv cu Plahotniuc. Îmi doream ca ei să devină clienții băncii. Iarăși, cât de abil e omul… Ne-am dus la el și repede a sesizat că… Mi-a zis că vrea să facă și el cunoștință cu Oleg Voronin, că va trece conturile la banca noastră, creditări etc. Oleg era colegul, partenerul meu și am fost de acord să le fac cunoștință. Ulterior, Plahotniuc l-a apucat, dar de fapt l-a înghițit cu totul pe Oleg”, și-a amintit Sturza.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md