07:06:09 24.04.2024
Stiri

Analist politic: Marșul socialiștilor și comuniștilor „a fost un EȘEC”. La ce dezinformări ar recurge BECS pentru a nu-și pierde alegătorii

Actualitate 06.07.2021 13:29 Vizualizări24557 Autor: Ziarul National
Analist politic: Marșul socialiștilor și comuniștilor „a fost un EȘEC”. La ce dezinformări ar recurge BECS pentru a nu-și pierde alegătorii Europa Liberă


Marșul oganizat duminica trecută de către socialiști și comuniști, în fruntea căruia au mărșăluit Igor Dodon și Vladimir Voronin, a fost „un eșec”, declară analistul politic Igor Boțan.

„Acest marș a fost un eșec, lume a fost foarte puțină. Oamenii nu prea cred în ceea ce spun acești lideri, care s-au acuzat reciproc și trebuie să recunoască: când au avut dreptate, acum când sunt împreună ori atunci când se acuzau de crime grave împotriva statalității, cum zic ei, a R. Moldova? Deci, au de explicat multe lucruri. Dar așa cum au recunoscut chiar fruntașii Partidului Socialiștilor, electoratul lor este lumea săracă de la sate, care nu are prea multe surse de informații, iar media socialiștilor pătrunde ușor în acest mediu și menține un electorat, cum se zice, un nucleu tare al electoratului socialist, pe care îl adulează în tot felul. Socialiștii mai insistă că concetățenii noștri rusolingvi i-ar susține, pentru că ei ar promova o politică îndreptată spre integrare euroasiatică și așa mai departe. Deci, ei au un nucleu tare, trebuie să recunoaștem acest lucru, se vede și din sondaje”, a comentat Boțan într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Potrivit analistului, pentru a-și meține acest „nucleu”, socialiștii și comuniștii recurg la „dezinformări”, inclusiv în raport cu guvernările anterioare, deși în ultimii doi ani R. Moldova a fost guvernată de Partidul Socialiștilor, iar anterior, timp de aproape nouă ani, R. Moldova a fost guvernată de Partidul Comuniștilor.

„În mod evident, trebuie să includem gogoașa despre implicarea comunității ambasadorilor în procesele politice din Republica Moldova. Am văzut că Comisia Electorală Centrală a dezmințit faptul că ambasadorul SUA s-ar implica. Partenerii de dezvoltare care au contribuit la dezvoltarea instituțiilor din R. Moldova cu zeci de milioane de euro și dolari vor pur și simplu să se informeze despre modul în care au fost folosiți acești bani, despre procesele democratice, dacă nu există presiuni. Se întâlnesc cu demnitarii, ceea ce nu înseamnă că ei dau indicații și influențează cumva procesul propriu-zis. Este o gogoașă și o minciună care trebuie desființată. O altă gogoașă este cea pe care insistă cei care vorbesc despre faptul că Maia Sandu ar fi inițiat închiderea școlilor. Este un fals. Închiderea școlilor s-a făcut în baza strategiei naționale de dezvoltare elaborată de doamna Zinaida Greceanîi și adoptată în Parlament de către majoritatea Partidului Comuniștilor în decembrie 2007”, a subliniat Igor Boțan pentru aceeași sursă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md