03:21:49 25.04.2024
Stiri

FOTO // Operațiune de amploare, soldată cu REȚINEREA a 12 persoane bănuite de comercializare a DROGURILOR. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate substanțe interzise estimate la peste 6 000 000 de lei

Actualitate 06.07.2021 15:26 Vizualizări1268 Autor: Ziarul National
FOTO // Operațiune de amploare, soldată cu REȚINEREA a 12 persoane bănuite de comercializare a DROGURILOR. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate substanțe interzise estimate la peste 6 000 000 de lei


Mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au fost reținute astăzi de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, fiind bănuite de trafic cu droguri în proporții deosebit de mari. În cadrul operațiunii au fost efectuate 29 de percheziții, soldate cu ridicarea unei cantități de droguri în valoare de peste 6 000 000 de lei.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că liderii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației „Telegram”. Utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele racolau persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația „Telegram” „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile celor 12 persoane reținute, polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, inclusiv PVP (соль), marijuana hidroponică, pastille Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice.

La fel, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock, care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice etc. Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Oamenii legii au inițiat șapte cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore și riscă până la 15 ani de închisoare.









Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md