06:42:51 29.03.2024
Stiri

OMS le cere persoanelor vaccinate să poarte în continuare MASCĂ de protecție: Tulpina Delta se răspândeşte tot mai mult

Actualitate 06.07.2021 15:59 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National


OMS le cere persoanelor vaccinate să poarte în continuare MASCĂ de protecție: Tulpina Delta se răspândeşte tot mai mult

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează persoanele imunizate cu schemă completă că nu ar trebui să se simtă în siguranță doar pentru că au făcut ambele doze de vaccin și le recomandă acestora să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândeşte rapid pe tot globul, scrie CNBC.

„Oamenii nu se pot simţi în siguranţă doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente şi produse de sănătate.

„Vaccinul singur nu va opri transmiterea. Oamenii trebuie să continue să folosească măştile în mod constant, să fie în spaţii ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanţarea fizică, să evite aglomeraţia. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteţi vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta.

Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populaţia lumii este încă nevaccinată şi variantele extrem de contagioase, cum ar fi Delta, se răspândesc în multe ţări, provocând focare.

Săptămâna trecută, în ciuda succesului campaniei de vaccinare, Israel a raportat o dublare a numărului de cazuri de coronavirus. Mai mult decât atât, 14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din țară sunt vaccinate cu ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, ceea ce arată cât de puternică este varianta Delta a virusului.

OMS a precizat săptămâna trecută că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Oficialii OMS au declarat că varianta, descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit în cel puţin 92 de ţări.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md