(video) Premieră: KIA introduce noul Sportage – SUV-ul urban suprem

După o avanpremieră, KIA dezvăluie practic toate detaliile esenţiale despre noul Sportage. A cincea generație a modelului a fost creată cu grijă de la bază pentru a fi SUV-ul urban suprem în opinia producătorului auto coreean.

Noul Sportage simbolizează ADN-ul pionier al mărcii KIA. Succesul trecut al lui Sportage este adânc înrădăcinat într-o mentalitate de reinventare constantă. Sub noul brand KIA, o a cincea generație Sportage aduce din nou o inovație care ridică marca la nivelul următor.

https://www.youtube.com/watch?v=QL7RlXJozy4

Caracteristici cheie:

  • Noul Sportage este primul vehicul KIA disponibil în variantele de ampatament lung și ampatament scurt, în funcție de regiune, asigurându-se că familia de modele va răspunde pe deplin nevoilor diverse și specifice ale tuturor piețelor. Maşina din imagini este cu ampatament lung, iar cea europeană (scurtă) va fi arătată mai târziu!
  • Exteriorul noului Sportage stabilește noi limite de design și dă un ton familiei următoarei generații. Reinventarea Sportage a oferit echipelor de design talentate o oportunitate extraordinară de a face ceva nou. Astfel spus, designul maşinii – cu noul limbaj Opposites United la bază – a fost realizat intenţionat astfel pentru a fi atipic şi a se distinge pe piaţă.
  • După cum am notat şi anterior, designul noului Sportage este rezultatul unui efort de colaborare între principala rețea globală de design KIA din Coreea, Germania, SUA și China.
  • Din față, noul Sportage prezintă o formă de design precisă și complicată, cu o grilă neagră cu o grafică orientată spre detalii, care se întinde pe aproape toată lăţimea. O grafică tehnică reunește principalele caracteristici frontale, prezentând un aspect izbitor. Noua grilă face o legătură dintre grila-semnătură modernă KIA Tiger Nose şi noile lumini de zi în formă de bumerang, în stil futurist, care la rândul lor creează linii solide de limitare pentru farurile care pot fi Matrix LED!
  • Reprezentând o premieră pentru gama Sportage, un acoperiș negru – o opțiune de vopsea diferită de culoarea caroseriei vehiculului – este acum disponibil, contribuind la accentuarea profilului sportiv și la evidențierea montantului C dinamic din punct de vedere arhitectural. Adăugarea unei linii de centură cromate va scoate în evidenţă montanţii D şi va crea linii armonioase cu spoilerul integrat în hayon. Stopurile sunt conectate vizual printr-o inserţie neagră decorativă.
  • În funcție de specificații și model, pentru noul Sportage au devenit disponibile şapte modele de jante cu dimensiuni cuprinse între 17-19 inci, în diverse culori şi finisaje.
  • Printre altele, lângă montanţii posteriori ai acoperișului acum există geamuri suplimentare, portierele frontale includ acum nişte colțuri fixe de sticlă, iar oglinzile retrovizoare au acum corpuri fixate de portiere.
  • Pentru prima dată în istoria Sportage, un model mai încrezător a fost conceput special pentru a transmite o sensibilitate mai viguroasă și versatilă. Modelul Sportage X-Line (maşina albăstruie din imagini) va dispune de bare de protecţie şi praguri laterale specifice, orientate spre off-road, alături de nişte railings-uri de acoperiş mai proeminente. La interior, se utilizează o culoare sage green pentru tapiţeria matlasată și aplicaţii din lemn negru.
  • De cealaltă parte, noul Sportage va continua să existe în echiparea GT-Line (maşina albă din imagini). Aceasta are o orientare mai mult urbană, punând la dispoziţie nişte culori mai vii şi dinamice pentru caroserie, în timp ce la interior va fi un contrast puternic între alb şi negru.
  • În centrul cabinei moderne a noului Sportage se află un afișaj curbat integrat frumos pe planşa de bord, flancat de nişte deflectoare de aer cu un design original.
  • Ecranul central tactil de 12 inci de înaltă tehnologie (în echipare de top sau opţional) și controlerul integrat avansat acționează ca un centru nervos pentru conectivitatea șoferului și a pasagerilor, funcționalitate și necesități de utilizare. Cele mai recente actualizări de software și hărți vor fi disponibile prin tehnologia over-the-air (OTA).
  • Panoul de bord din spatele volanului măsoară la fel 12 inci (în echipare de top sau opţional) şi reprezintă un monitor TFT LCD de ultimă generație pentru o grafică incredibil de precisă și clară.
  • O consolă centrală ergonomică a fost poziționată în mod optim pentru șofer și pasagerul din față, oferind spațiu de stocare, configurație a sistemului de operare, suporturi pentru pahare și comutatoare soft-touch, acestea din urmă fiind localizate pe un profil ridicat alături de levierul rotativ al cutiei de viteze, unul de tip shift-by-wire. Există în preajmă şi un încărcător wireless cu viteză sporită pentru telefoanele compatibile.
  • În întreaga cabină, au fost utilizate materiale de cea mai înaltă calitate, care sunt somptuoase la atingere, în timp ce opțiunile dinamice de culoare adaugă vibrație și energie. Scaunele frontale combină inovația și confortul într-un design sportiv subțire (pot avea şi ventilare pe lângă încălzire).
  • Devine disponibil un sistem audio premium Harman Kardon. Acoperişul poate fi panoramic.
  • Noul Sportage măsoară 4.660 (+170) x 1.865 (+10) x 1.660 (+25) x 2.755 (+85) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. KIA îl descrie drept lider de clasă pentru spațiul pentru picioarele pasagerilor din rândul secund (1.050 mm), spațiul pentru cap (1.000 mm) și capacitatea de stocare a bagajelor (637 litri până sub raft, +146).
  • Sub capotă va fi disponibil cu mai multe unităţi de propulsie, printre care:
    • Un benzinar TGDI cu patru cilindri şi volum de 1.6 litri (180 CP şi 265 Nm de cuplu) + o cutie manuală cu şase trepte sau un DCT cu şapte trepte. Se remarcă printr-o eficiență sporită a consumului de combustibil printr-un proces de ardere nou și optimizat, tehnologii revoluționare de răcire și măsuri cheie de reducere a frecării, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.
    • Un nou motor diesel R2.0, cu turbocompresor cu geometrie variabilă şi patru cilindri într-un bloc din aluminiu (186 CP şi 417 Nm). Include un sistem de control a supapelor cu solenoide, o pompă de ulei cu capacitate variabilă, un termostat electric și o configurare optimizată a lubrifiantului și răcirii.
      • Noul motor diesel vine în tandem cu o transmisie automată cu 8 trepte, reproiectată semnificativ. Adăugarea unui convertizor de cuplu multi-disc, controlat cu un amortizor, servește la creșterea eficienței consumului de combustibil prin extinderea intervalului de blocare. Cele opt trepte revizuite beneficiază de o structură de transmisie nou proiectată, care reduce scurgerile de ulei și sporeşte stabilitatea controlului, dar și răspunsul la schimbarea treptelor. De asemenea, dispune de o nouă pompă de ulei care a fost optimizată pentru capacitate, împreună cu un design de profil dentar de înaltă eficiență.
  • Mai multe informații despre noile motorizări electrificate (vor fi de tip HEV şi PHEV), împreună cu alte variante pe benzină și motorină, vor fi puse la dispoziție aproape de startul vânzărilor.
  • Bazat pe noua platformă N3 a companiei, fiecare element al noului Sportage a fost proiectat și dezvoltat pentru a spori statura premium a SUV-ului. Sub designul exterior elegant se află o structură de caroserie ranforsată și ușoară, care are o rigiditate torsională ridicată. Noul Sportage are diferite aplicații de siguranță și sisteme de structură, inclusiv airbag pentru şofer şi pasager, airbaguri cu perdea laterală și airbaguri laterale low-side.
  • O premieră reprezintă crearea unui nou mod de conducere Terrain. Dezvoltat pentru proprietarii care doresc să urmărească aventuri în aer liber și activități de agrement, modul extrem de avansat ajustează automat setările Sportage, astfel încât vehiculul să realizeze o dinamică optimă de conducere pentru orice condiție de drum și mediu, inclusiv zăpadă, noroi și nisip.
  • În afara modului Terrain, Sportage va rola standard în modul Drive, șoferul selectând dintre setările Comfort, Eco, Sport sau Smart. Pentru comoditate și siguranță suplimentară, toate modurile Drive sunt afișate în cadrul panoului de bord. O grafică intuitivă și extrem de vizuală în sistemul multimedia arată modul în care vehiculul s-a schimbat în ceea ce privește configurarea conducerii.
  • Noua platformă i-a adăugat un sistem avansat de direcție și suspensie. Pe puntea din faţă beneficiază de o suspensie de tip MacPherson, iar pe puntea din spate are o configurație cu câte patru braţe. Maşina va fi disponibilă şi cu un nou sistem Electric Control Suspension ce include amortizoare adaptive în timp real.
  • Un sistem electronic 4WD va asigura distribuirea optimă a puterii şi cuplului între roțile din față și din spate, în funcție de condițiile de drum și de situațiile de conducere. Va exista şi formatul unei tracţiuni faţă doar.
  • În plus, versiunile HEV și PHEV ale noului Sportage vor dispune de noul sistem E-Handling, prin care se vor spori performanțele dinamice, agilitatea și stabilitatea în timpul manevrelor de virare.
  • Pachetul de sisteme de siguranţă şi asistenţă va include: sistem de frânare automată Forward Collision-Avoidance Assist, inclusiv cu detectare de pietoni şi ciclişti; Highway Driving Assist, care ajută la menținerea unei distanțe și a unei viteze stabilite față de vehiculul premergător pe o autostradă, ajutând în același timp la centrarea maşinii în bandă; Smart Cruise Control bazat pe navigaţie; Blind-Spot Collision-Avoidance Assist; Blind-Spot View Monitor; Remote Smart Parking Assist; etc.

Lansarea globală pe piaţă a noului Sportage va avea loc mai târziu în acest an. În Coreea de Sud se poate precomanda deja, vânzările fiind programate pentru start în august. Preţul de start local este de circa 22.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/