(foto) Un rus îşi încearcă norocul şi vinde două maşini VAZ noi la preţ de S-Class şi Maybach S-Class

Pe piaţa auto din Federaţia Rusă a apărut la vânzare o pereche de maşini retro marca VAZ, unele care sunt la momentul de faţă cele mai scumpe scoase la ofertă publică! Ambele sunt complet funcţionale şi au instant un statut de colecţie.

Pentru un break VAZ-2102 se cer de acum câteva zile tocmai 10 milioane de ruble (practic 115.000 de euro după cursul actual de schimb)! “Prețul este indicat corect”, se menţionează în descrierea anunţului. Pentru comparaţie, în schimbul sumei de bani notate se poate cumpăra un Mercedes-Benz S-Class de ultimă generaţie, unul încă destul de bine dotat.

Exemplarul VAZ-2102 este de vânzare în Toliatti. Mașina din 1984 şi cu un singur, actual proprietar, a parcurs doar 87 de kilometri. Motorul îi este standard – un benzinar de 1.2 litri (64 CP), cuplat la o cutie de viteze manuală cu patru trepte.

Despre mașină se mai spune că nu a fost înregistrată niciodată şi nici nu a trecut printr-un proces de pregătire înainte de re-vânzare. Sigiliile din fabrică lipsesc doar pe ușa şoferului și capotă, însă chiar şi aşa, fotografiile demonstrează că al său corp şi interior sunt într-o stare perfectă, fiind demn de a completa o colecție sau de a fi oferit în dar.

Iar pentru un sedan VAZ-2101 din 1972, acelaşi vânzător încă cere din octombrie 2020 tocmai 15 milioane de ruble (172.193 de euro după cursul actual de schimb)! Pentru comparaţie, în ţara noastră un nou-nouţ Mercedes-Maybach S 580 4MATIC costă minim 161.360 de euro.

Despre sedan se spune că este dintr-un lot lansat timpuriu, fără centuri de siguranță, cu componente italiene FIAT. Culoarea-i albastră este cu numele de cod 483, iar primele două mașini care au ieșit de pe linia de asamblare pe 19 aprilie 1970 au fost vopsite în aceeași.

Maşina cu 62 de km pe odometru mai are mirosul specific uneia noi şi niciodată nu a fost înmatriculată, având încă sigiliile din fabrică. Timp de practic jumătate de secol i-a fost deschisă doar portiera şoferului şi capota. Se menţionează că este singura maşină într-o astfel de stare şi preţul doar îi va creşte cu trecerea anilor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/