fbpx

video | Ilan Șor: Dacă autoritățile nu se tem de adevărul despre frauda bancară, atunci mandatul meu de arestare va fi anulat

Dacă autoritățile nu se tem să afle adevărul despre frauda bancară, atunci instanța de judecată va anula mâine mandatul meu de arestare. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, care a mai spus că, imediat ce mandatul de arestare va fi anulat, va veni la Procuratură pentru a depune mărturii, după care va merge la întâlniri cu alegătorii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, potrivit lui, dacă acest lucru nu se va întâmpla, legalitatea alegerilor de duminică va fi pusă la îndoială.

„Trebuie să fac niște clarificări în privința insistenței cu care cer să fie anulat arestul meu, pe care îl consider ilegal. În primul rând, vreau să depun mărturii, iar ei sunt obligați să le asculte. În al doilea rând, am tot dreptul, ca și restul concurenților electorali, să merg la întâlniri cu alegătorii”, a declarat Ilan Șor, într-o adresare video pe Facebook.

Șor i-a chemat pe judecători să nu cedeze presiunilor politice și să ia o hotărâre în conformitate cu normele legale. El a mai spus că este gata să vină în fața procurorilor în dimineața zilei de 8 iulie.

„Vă temeți de mărturiile pe care le voi face? Atunci recunoașteți că nu vreți să mă audiați. Recunoașteți că participarea mea în campania electorală trebuie împiedicată de dragul unor politicieni și a procurorilor care le apără interesele”, a spus Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a amintit că, în anul 2015, instanța a anulat arestul său la domiciliu, pentru ca el să poată participa în campania electorală pentru alegerea primarului în orașul Orhei.

Dacă mâine decizia va fi alta, toți vor înțelege că aceasta va fi una pur politică. Dacă instanța va lăsa în vigoare decizia de arestare, atunci avem dreptul să punem la îndoială legalitatea rezultatelor alegerilor, deoarece nu veți permite unuia dintre concurenți să participe în campania electorală”, a conchis Ilan Șor.

Ilan Șor a declarat în mai multe rânduri că autoritățile blochează apariția sa în spațiul public și nu îi oferă posibilitatea să se poată apăra în instanță, pentru că nu vor să se afle adevărul despre beneficiarii reali ai „furtului miliardului”.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button