/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Aproximativ 300 de voluntari ai Crucii Roșii informează oamenii despre importanța vaccinării împotriva COVID-19

missing
06 iulie 2021, ora 19:36

Vaccinați-vă! Cu acest îndemn, zilele acestea, peste 270 de voluntari ai Crucii Roșii cutreieră țara în lung și în lat. Ei și-au pus drept scop să informeze populația, în special oamenii din mediul rural, despre importanța și beneficiile vaccinării împotriva Covid-19. O echipă formată din mai mulți tineri a ajuns și în satele din raionul Criuleni. Eu au împărțit pliante și le-au explicat oamenilor de ce ar fi bine să se vaccineze.

Unii luau aminte și spuneau că neapărat se vor programa la medic, iar alții nici nu au vrut să audă de pandemie și virus. Ne-au spus că, din moment ce nu cred în boală, ei cred că nici nu e cazul să se imunizeze împotriva ei? I-am surprins pe voluntarii de la Crucea Roșie, în timp ce stăteau de vorbă cu oamenii din satul Cruglic, raionul Criuleni.

Tinerii, toți elevi de la liceul din localitate, și-au dedicat o zi din vacanța de vară cu scopul de a-și convinge consătenii să se vaccineze. Iar dacă băteau la poartă și nu găseau stăpânii acasă, neapărat lăsau un pliant informativ. Cel mai tânăr voluntar din sat are 13 ani și îl cheamă Robert. Acesta a decis să se înscrie în rândurile Crucii Roșii, după ce, din cauza coronavirusului, i-a decedat bunelul.

Acum că știe ce înseamnă Covid-19, îi este mai ușor să-i convingă pe oameni să se imunizeze. Voluntarii au ajuns în toate colțurile satului, la magazin, poștă și la Casa de Cultură, însă nu peste tot au fost ascultați. Nu s-au lăsat convinși ușor nici alți săteni.

Cel mai greu a fost să vorbească cu bătrânii, care le-au spus tinerilor că nu mai au nevoie de vaccin. Oricum nu ies din casă. Dar voluntarii spun că sunt obișnuiți deja cu astfel de reacții și sunt instruiți cum să reacționeze la rândul lor. Voluntarii din întreaga țară merg din casă în casă, pentru a transmite populației informații veridice despre vaccinare, după ce, în luna mai, au trecut trei etape de instruire specială la acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram