/VIDEO/ Restaurantul Sănătate a fost demolat, iar lucrările au afectat casele din imediata vecinătate

06 iulie 2021, ora 21:15

Un restaurant altădată faimos a fost făcut una cu pământul, în decurs de doar câteva zile. Lucrările de demolare îi supără cel mai mult pe locatarii unui bloc din preajma șantierului, pentru că le sunt distruse și propriile apartamente. Unora le-au fost afectați pereții, iar de pe altele au fost dezlipite plăcile de termoizolare. Când au început lucrările, locatarii din zonă au crezut că este cutremur, deoarece le vibra totul prin casă. Noii proprietari ai clădirii declară că au toate autorizațiile pentru lucrările pe care le efectuează. În loc urmează să fie ridicat un centru comercial. 

Locatarii ne-au spus că și-au făcut izolare termică a locuințelor, iar în procesul de demolare a restaurantului plăcile de termoizolare au fost scoase. Această doamnă, care locuiește la etajul 3, zice că i-a fost dărâmată o bucată din colțul casei.

Locatarii mai spun că nu au fost informați despre acest tip de lucrări. Ei știau doar că va fi înlăturată tencuiala, dar timp de două zile, cât au durat demolările, praful le-a intrat în case, iar zgomotul a fost insuportabil. Ba mai mult, oamenii aveau impresia că este cutremur continuu.

Localnicii ne-au mai povestit că, de mai bine de un an, noii proprietari ai restaurantului au bătut pe la ușile lor și le-ar fi cerut semnături, contra unei sume de 1000 de lei, pentru a începe lucrările. În schimbul semnăturii de la notar, aceștia le-ar fi promis că vor face lucrări de amenajare a fațadei blocului. Totodată, ei nu le-ar fi explicat niciodată ce tip de lucrări planificau să efectueze.

Cei de la Direcţia Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a Consiliului municipal Chişinău nu ne-au răspuns la telefon, pentru a ne comunica, dacă acest edificiu, care este amplasat în zona cultural-istorică a Chișinăului poate fi demolat. În schimb, potrivit avocatului noului beneficiar al Restaurantului Sănătate, clientul său are toate autorizațiile pentru efectuarea lucrărilor.

Potrivit lui, clădirea era veche și de asta a fost nevoie ca să fie demolată. Ba mai mult, imobilul ar fi fost cumpărat cu aproximativ 2 ani în urmă, iar până acum s-au perfectat actele. Am întâlnit și persoane care țin minte acest restaurant și le pare rău că s-a demolat. În perioada sovietică, Restaurantul Sănătate a fost un local vestit, unde se făceau nunți, banchete, dar și mai multe activități pentru tineri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram