/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ „Cum a ajuns interlopul rus, Kulibaba, în Republica Moldova?” Radu Marian a expediat un demers către MAI și Poliția de Frontieră

missing
06 iulie 2021, ora 22:04

Planează suspiciuni asupra unui președinte de federație sindicală, care, potrivit unei anchete semnată de Watchdog, ar fi venit în țară de la Moscova, pentru a face campanie pentru Blocul electoral al Socialiștilor și Comuniștilor. Un deputat de la PAS s-a adresat Ministerului de Interne și Poliției de Frontieră, cerând informații despre cum a ajuns acesta în țară.

Potrivit anchetei jurnalistice, Vladimir Kulibaba ar fi fost lăsat să intre în țară, chiar dacă biroul interpol de la Moscova le-ar fi recomandat să nu-l lase. L-am telefonat de câteva ori pe Kulibaba, dar nu ne-a răspuns la apel. Am mers și la sediul federației, indicat în bazele de date deschise, dar nu am găsit nimic. Nu ne-a răspuns la telefon nici purtătoarea de cuvânt a socialiștilor.

Așadar, Radu Marian, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, care candidează pe listele formațiunii și la alegerile parlamentare anticipate, a transmis astăzi un demers la Ministerul Afacerilor Interne și Poliția de Frontieră, prin care a solicitat ca instituțiile vizate să explice cum a fost posibil ca cetățeanul rus, Vladimir Kulibaba, achitat în urmă cu nouă ani, fiind acuzat de organizarea unui omor, să ajungă în Republica Moldova.

Și asta în pofida faptului că Interpolul de la Moscova ar fi recomandat autorităților molodvenești să nu-i permită să intre pe teritoriul țării. Mai exact, alesul poporului face referire la un material publicat de Comunitatea WatchDog, care susține că motivul aflării cetățeanului rus în țara noastră ar fi implicarea în alegerile parlamentare, în favoarea socialiștilor și comuniștilor.

Nu se știe de cât timp se află Vladimir Kulibaba în țara noastră. Cert este că cetățeanul rus este președintele SindSport, Federația Sindicatelor lucrătorilor din domeniul culturii fizice, sportului și turismului din Moldova, fiind una din organizațiile care face parte din cadrul Platformei Uniunea Populară, lansată în luna mai, și care are drept obiectiv consolidarea forțelor patriotice ale țării și sprijinirea blocului electoral PCRM-PSRM.

Kulibaba nu ne-a răspuns la apel pentru o reacție. La fel, nu am reușit să identificăm niciun număr al Federației pe care o conduce. Solicitați de TV8, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că au recepționat demersul deputatului și au precizat că este prematur să vină cu un răspuns, întrucât acesta încă nu a fost examinat. Am cerut o reacție și de la reprezentanții MAI, însă consilierul Iulian Bercu nu ne-a răspuns, deocamdată. Contactată telefonic pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor, Carmena Sterpu, a spus că nu este disponibilă să comunice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram