/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Germania a inclus Republica Moldova în zona verde. Care sunt noile reguli de intrare în țară

missing
06 iulie 2021, ora 22:37

Începând cu data de 4 iulie 2021, autoritățile germane au inclus Republica Moldova în lista zonelor verzi cu risc scăzut de infectare cu coronavirus. Totuși, moldovenii care sosesc în Germania sunt obligați să prezinte dovada vaccinării sau testul negativ la COVID-19. 

Testul PCR negativ la infecția SARS-CoV-2 trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării în Germania sau un test de tip antigen al cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Referitor la certificatul de vaccinare, este necesar ca să fie făcute ambele doze, să fi trecut cel puțin 14 zile de la rapel, iar vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich.

La intrare în Germania, urmează a fi prezentat un certificat digital COVID al UE sau o dovadă comparabilă de vaccinare în germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă. Totodată, certificatul trebuie să conțină în mod obligatoriu datele personale, data vaccinării și numărul de vaccinări, denumirea serului, denumirea bolii împotriva căreia s-a făcut vaccinarea, numele și adresa persoanei/instituției responsabile pentru efectuarea vaccinării și confirmarea în scris sau în format electronic cu o semnătură electronică sau un sigiliu electronic calificat de către persoana responsabilă pentru efectuarea vaccinării.

În cazul în care o astfel de indicație nu este posibilă din motive practice de ordin administrativ, eliberarea de către persoana/instituția responsabilă trebuie să fie evidențiată în mod corespunzător, în special prin intermediul ștampilelor sau al simbolurilor de stat.

Persoanele cu vârsta sub 12 ani, chiar dacă nu sunt încă vaccinate, pot intra cu un certificat de testare negativ (PCR) și însoțite de cel puțin un părinte complet vaccinat. Persoanele care în ultimele 10 zile s-au aflat într-un stat din zona de risc urmează să ia în considerație obligațiile de intrare în Germania specifice zonelor de risc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram