‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleKara Gani: Vom realiza primul nostru export de vin cu „accent găgăuz” în Japonia

Kara Gani: Vom realiza primul nostru export de vin cu „accent găgăuz” în Japonia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proprietarii vinăriei Kara Gani din Găgăuzia au semnat un contract de export cu partenerii din Japonia. Astfel că, în viitorul apropiat, vinurile Kara Gani vor fi expuse pe rafturile magazinelor din Tokyo, scrie pavelzingan.md.

Directorul vinăriei a menționat că partenerii din Japonia sunt cei care au venit cu inițiativa de colaborare.

„Partenerii japonezi ne-au contactat prima dată în 2017, când abia începusem activitatea noastră. Atunci ne-au spus că sunt gata să cumpere întreaga cantitate de vin pe care o aveam, dar abia intrasem pe piața moldovenească, aveam primii turiști și a fost posibil să dezvoltăm un parteneriat. În această primăvară, ne-au contactat din nou și am semnat un contract. La moment, pregătim certificatele necesare pentru export și în viitorul apropiat vom trimite primul lot de vinuri cu accent găgăuz în Japonia”.

Lora Cerven a menționat că la moment, Japonia a semnat contract de livrare pentru cinci tipuri de vin de la Kara Gani – Cabernet, Cabernet Feteasca Neagra, Feteasca Neagra, Chardonnay-Sauvignon Blanc Aligote și Feteasca Neagra Rose.

„Am expediat mostre de vin în Japonia, iar specialiștii au ales cinci tipuri de vin. Volumele nu sunt mari, dar vinurile sunt variate. În general, Japonia procură loturi mici. Acum, ne dorim să cucerim această piață. Din câte cunosc de la colegii care deja exportă în Japonia, dacă le place vinul, vor începe să-l cumpere puțin, dar constant. Având în vedere că producem cantități mici, această colaborare ni se potrivește”.

Datorită acestui parteneriat, primul vin cu accente găgăuze va ajunge pe piața din Japonia. Vinăria Kara Gani îmbuteliază 10 mii de sticle de vin pe an.

În noiembrie anul trecut, vinurile Kara Gani au fost exportate pentru prima dată în Marea Britanie. Producătorii sunt orientați ca vinurile găgăuze să ajungă și pe piețele din Ucraina și România.

Pentru aceasta, extind suprafața de viță de vie și plantează noi soiuri de struguri – Saperavi și Pinot Franc.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›