/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Și-au aruncat replici tăioase în cadrul dezbaterilor. Donică: „Sunteți ruptă de realitate”. Babuc: „Doamna moderatoare, vă rog frumos să opriți”

missing
05 iulie 2021, ora 23:14

Și-au aruncat replici tăioase în cadrul dezbaterilor de la TV8. Este vorba despre candidata de pe lista Partidului Democrat la anticipate Monica Babuc și candidatul din partea Mișcării Profesioniștilor Speranța Nadejda Andrei Donică. Mărul discordiei a fost proiectul de lege care prevede acordarea a 200 de lei lunar, copiilor până la 18 ani, pe care democrații l-au votat în 2019 în prima lectură. Chiar dacă ulterior au făcut coaliție în Parlament nu au mai revenit la el, însă, acum, această idee se regăsește în programul electoral. 

Andrei Donică, copreşedintele Mișcării Profesioniștilor Speranța Nadejda: „Doaman Boboc, cum mai aveți rușinea să puneți în programul dumneavoastră al Partidului Democrat, să dați 200 de lei pe lună la copilași, până la 18 ani. Noi am propus să dăm 1 994 de lei. Ați ajuns în Parlament în 2019 și șase luni până când Vladimir Plahotniuc nu și-a organizat plecarea în Miami, de ce nu ați făcut asta, de ce nu ați dat 200 de lei”.

Monica Bbauc, Partidul Democrat: „Eu nu cred că este cineva, și în special dumneavoastră, care să apelați la rușine când vorbiți cu mine…”.

Scântei între cei doi au sărit și atunci când Monica Babuc a greșit când a încercat să-l ia peste picior pe Andrei Donică, sugerând că ideea de acorda 200 de lei lunar nu aparține exclusiv Mișcării Profesioniștilor. Cel din urmă a corectat-o și a precizat că este vorba despre 1 994 de lei.

Andrei Donică, copreşedintele Mișcării Profesioniștilor Speranța Nadejda: „Dumneavoastră nu cunoașteți. Ați fost salariată și ați lucrat doar în subsol, și nu cunoașteți nimic. Sunteți ruptă de realitate. Ați fost un hamal al lui Plahotniuc… De ce ați mințit lumea, de ce nu ați dat 200 de lei”.

Monica Bbauc, Partidul Democrat: „Doamna moderatoare, vă rog frumos să opriți, pentru că noi dacă facem dezbatere trebuie să răspund. Este o absolută distorsionare a informației, atunci când cuiva îi vine o idee și el o găsește realizată la altcineva… nu trebuie să crezi că această idee îți vine doar ție”.

Amintim că în luna februarie 2019 Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege care prevede alocarea unei indemnizații lunare pentru toți copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Deși la finele ultimii legislaturi, democrații au făcut coaliție cu socialiștii și au avut majoritate parlamentară, aceștia nu au votat proiectul în lectură finală. În prezent, ideea care stă la baza acestui proiect de lege se resăsește în programul electoral al democraților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram