image
Sursa foto: Profimedia

În Australia, goana după vaccin este un fel de „Jocurile foamei"; Oamenii caută să se vaccineze, nu există suficiente doze

Vaccinarea în Australia este precum „Jocurile foamei”, a admis luni un oficial de sănătate de la Canberra, pe măsură ce țara de la antipozi se luptă să se aprovizioneze cu cât mai multe doze de vaccin, în timp pandemia de COVID-19 a început să crească din nou în intensitate.

Deficitul de vaccinuri a stârnit panică în rândul oamenilor care doresc să se vaccineze, a declarat Brad Hazzard, ministrul sănătății pentru cel mai populat stat australian, New South Wales.

„Este aproape un sentiment precum cel din seria Jocurile Foamei, văzându-i pe oameni cum urmăresc orice posibilitate de a se vaccina", a declar Hazzard, făcând referire la rezidenții care se prezintă la centrele de vaccinare sau fac apeluri regulate la unitățile medicale în speranța de a-și asigura o programare pentru a se imuniza împotriva SARS-CoV-2.

Amplasate într-un viitor distopic, cărțile și filmele extrem de populare ale seriei “The Hunger Games” spun povestea unui grup de tineri selectați anual pentru a participa la o bătălie televizată până la moarte.

Doar 7% din cei aproximativ 25 de milioane de rezidenți ai Australiei au fost complet vaccinați până în prezent, reprezentând una din cele mai mici rate de vaccinare în rândul națiunii dezvoltate.

Guvernul conservator al țării a pariat pe vaccinul produs de AstraZeneca/Oxford și pe dezvoltarea unui vaccin autohton, care a eșuat, însă, în timpul studiilor. Cu toate acestea, mulți australieni au evitat să se vaccineze cu serul AstraZeneca, recomandat acum doar celor cu vârsta peste 60 de ani, și au încercat să caute soluții pentru a se vaccina cu serul produs de Pfizer/BioNTech. Numai că șansele nu au fost în favoarea australienilor, deoarece eforturile de a obține mai multe doze de vaccin produs de Pfizer și alte vaccinuri sunt în continuare îngreunate de deciziile tardive ale guvernului cu privire la comanda acesotra, precum și de aprovizionarea globală limitată, potrivit Digi24.

Premierul australian Scott Morrison se confruntă cu presiuni publice pentru a crește rata de vaccinare, având în vedere că a apărut un nou focar de coronavirus în orașul Sydney.

Australia a înregistrat 30.000 de cazuri de infectare cu SARs-CoV-2 de când a început pandemia. Mai multe orașe importante au impus restricții rapide pentru a limita focarele mici din ultimele săptămâni.

Hazzard a spus că este „ușor să fii critic” cu privire la eforturile guvernului federal atunci când privești în retrospectivă, „dar cred că au făcut tot posibilul”. Totuși, oficialul a mai spus că „până când vom primi suficiente doze de vaccin pentru a fi distribuit ulterior către medicii de familie, care sunt însărcinați să furnizeze vaccinul în comunitățile lor, vom continua să trăim efectiv într-un fel de Jocurile Foamei”.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Morrison a dezvăluit un plan în patru etape pentru a redeschide granițele Australiei și a pune capăt restricțiilor. Acest plan depinde, în mare parte, de rata de vaccinare în rândul populației generale din Australia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: