image
Sursa foto: jurnal.md

Dezbateri la Jurnal TV: Membru PACE, întrebat cum a ajuns Botnari, figurant în dosarul „7 aprilie 2009”, pe lista partidului

Vladimir Botnari, fost ministru adjunct de Interne, figurant în dosarul „7 aprilie”, și care vrea să devină deputat pe lista PACE, este considerat de membrii formațiunii „un profesionist bun”, iar mărturiile victimelor torturate împotriva acestuia sunt „insinuări”.

Reprezentantul PACE Denis Roșca, prezent în această seară la dezbaterile electorale de la Jurnal TV, a fost întrebat cum a ajuns Vladimir Botnari pe lista electorală a formațiunii și cum va lupta cu fenomenul corupției un fost comisar cercetat penal în dosarul „7 aprilie”.

„Vladimir Botnari a fost achitat pe toate capetele de învinuire. E omul care a luptat pentru integritatea teritorială a RM, a luptat pe Nistru ca să protejeze acest stat. Atât timp cât vom avea moralități inventate, RM n-o să meargă înainte”, a fost răspunsul membrului PACE.

„Unde erați în aprilie 2009? Cunoașteți de torturile care erau nopțile în comisariate? Există foarte multe mărturii”, a insistat moderatorul dezbaterilor, jurnalistul Dumitru Mișin.

„Am auzit, dar care e tangența domnului Botnari în afară de însinuări?”, a spus acesta.

Reprezentantul PACE a fost solicitat să comenteze și informațiile că Gheorghe Cavcaliuc și-ar fi procurat o fabrică de producere a țigărilor în raionul Rezina, iar la Criva au construit o stație PECO, pe care ulterior au dat-o în chirie.

„Mergeți pe zvonuri și nu pare a fi serios. N-am idee despre ce e vorba. Sunt doar vorbe”, a răspuns Roșca.

Noutăţile partenerilor

comentarii: