În raionul Orhei, în fiecare săptămână sunt inaugurate câteva terenuri de joacă

Tot mai mulți copii fericiți. Alte cinci terenuri de joacă au fost construite în două sate ale comunei Seliște și în trei localități din comuna Donici - Pocşeşti, Camencea și Donici. Spațiile de joacă au fost amenajate în cadrul unui amplu proiect al Consiliului Raional Orhei, care și-a propus să amenajeze 53 de terenuri de joacă în satele din raion, pentru care s-a alocat aproximativ cinci milioane de lei.

Foto:

Primarul comunei Donici, Serghei Guzun, a declarat următoarele: „Suntem bucuroși că, într-un timp scurt, am reușit să facem trei terenuri de joacă în comuna noastră. Consiliul Raional a alocat comunei suma de 270 de mii de lei, alte circa 1,8 milioane de lei au fost alocați pentru proiectul privind iluminatul stradal, care va fi implementat în scurt timp. Sunt foarte mulțumit de colaborarea pe care o avem cu președintele raionului, Consiliul Raional, care sunt deschiși și foarte receptivi la toate demersurile noastre”. 

„Acest proiect are continuitate în tot raionul Orhei. Este de datoria noastră să aducem fericire copiilor din fiecare sat din raion. Anume asta își propune Consiliul Raional. Ne bucurăm să vedem cât mai mulți copilași cu ochii plini de fericire. Intenția noastră este să schimbăm în bine viața fiecărui cetățean din țară”, a afirmat Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, în cadrul ceremoniei de inaugurare a terenului de joacă din comuna Donici. 

Și părinții, și bunicii sunt mulțumiți că au posibilitatea să petreacă timp liber de calitate alături de copii. 

„Terenurile de joacă sunt necesare. De acum încolo, copiii se vor putea juca în siguranță. Era nevoie de mult de așa ceva”, spune o mămică din satul Donici. 

„Este foarte important pentru copiii noștri. Ei nu aveau unde se juca până acum”, a afirmat o bunicuță. 

„Aștept să-mi vină nepoții în vizită. Ei se vor juca aici și sper că vor veni mai des la bunici”, susține o bunicuță din Pocşeşti. 

„E binevenit acest teren de joacă, mai ales acum în vacanță, deoarece copiii caută cât mai multe activități distractive. E un loc bine amenajat și umbros”, susține o mămică din satul Camencea. 

„E un teren frumos și sunt foarte bucuros că s-a făcut așa ceva la noi în sat. Avem și noi posibilitatea să ne jucăm în apropiere de casă”, spune un băiețel din Camencea. 

Pentru amenajarea celor trei spații de joacă pentru copiii din comuna Donici, Consiliul Raional Orhei a alocat suma de circa 270 de mii de lei. 

Bucurie și pentru copiii din satul Seliște din comuna cu același nume. Localitatea numără peste două mii de locuitori. Cei mici nu-și pot stăpâni bucuria că au un teren de joacă cu tobogane, scrâncioburi și caruseluri. (P.)


„Mie îmi place foarte mult terenul de joacă. El a fost făcut cu dragoste pentru copii. Nu va mai trebui să mergem la oraș la caruseluri, pentru că le vom avea aici”, zice bucuroasă o fetiță. 

„Toți copiii de la noi sunt bucuroși că au un asemenea teren. E frumos, e tocmai bun pentru o comunitate de copii dornici de joacă. Mie îmi place să mă dau în scrânciob și pe tobogan”, spune o altă fetiță din Seliște. 

„Până acum, copilul meu era nevoit să se joacă numai în curtea casei. Acum voi fi liniștită pentru el va ieși la joacă în acest spațiu”, povestește o mămică. 

Și locuitorii satului Lucașeuca din comuna Seliște au avut prilej de bucurie.

„După inaugurarea terenurilor de joacă pentru copii în satele Mana și Seliște, sunt nespus de bucuros să mă aflu astăzi în satul Lucașeuca. Precum a fost promis anterior, am reușit să instalăm terenurile de joacă în toate satele din comună, ceea ce demonstrează încă odată că pentru Consiliul Raional Orhei este important fiecare locuitor și fiecare sat din raion. Astăzi inaugurăm un teren de joacă, mâine urmează alte proiecte majore și sunt sigur că împreună le vom reuși pe toate!” – a menționat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei. 

Anterior, terenuri de joacă au fost construite doar în orașul Orhei, ulterior, acest proiect a fost extins la nivelul întregului raion.

Proiectul Consiliului Raional Orhei prevede construirea, în total, a 53 de terenuri de joacă în satele din raionul Orhei. Înainte de lansarea a acestui proiect amplu, Consiliul Raional Orhei a amenajat peste 20 spații de joacă. (P.)


Pub