(sondaj) Datele publicate de Usatîi vineri coincid cu cele prezentate de BOP astăzi: Trei formațiuni ar accede în Parlament
Trei formațiuni ar accede în Parlament, în urma alegerilor anticipate din 11 iulie pentru forul Legislativ - PAS, BECS și Șor, potrivit sondajului sociologic „Barometrul Opiniei Publice, iunie 2021”
Foto: UNIMEDIA

Partidul Acțiune și Solidaritate - 33,7 %

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 25,2%

Partidul Șor - 6 %

Blocul Electoral „Renato Usatîi” - 4,6 %

Platforma DA - 2,7%

Partidul Politic „Democrația Acasă” - 1,4%

Partidul Democrat din Moldova - 1,3%

După ce a fost acuzat de Usatîi că ar fi manipulat datele sondajului, Arcadie Barbăroșie declară că nu a văzut niciun sondaj care să arate că Blocul Electoral „Renato Usatîi” ar acumula 7% dintre voturi.

„Nu am găsit astfel de sondaje, deși eu sunt încă optimist și s-ar putea ca domnul Usatîi să ia aceste 7% din voturi, personal, însă, mă îndoiesc. Domnul Usatîi mai bine ar avea grijă de electorat și l-ar atrage pe cel care nu este sigur sau care ar putea să-l voteze pe domnul Usatîi, dar care deocamdată se obține decât să vorbească așa lucruri care nu sunt absolut credibile”, a declarat Barbăroșie. 

Precizăm că vineri, Renato Usatîi, a anticipat datele sondajului BOP, în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook. Usatîi susține că aceste sondaje sunt trucate. Reprezentanții BOP vor ieși luni și vor spune că Blocul Electoral Renato Usatîi ar acumula 4,6% în urma alegerilor, însă, de fapt e 8,4%.


Pub