Animalele de companie vor fi cipizate, pentru a preveni furtul sau abandonul, iar datele se vor conține într-un registru electronic

Secția de Control și Protecția Animalelor din municipiul Chișinău a anunțat că în curând în capitală va funcționa baza de date electronică ce  va duce evidența animalelor de companie. La momentul actual, programul se află în penultima etapă de implementare, fiind necesară realizarea componentei juridice.

Foto:

Specialiștii de la SCPA reamintesc că potrivit Regulamentului privind întreținerea animalelor de companie aprobat pe 17.09.19, în oraș trebuia lansată o bază electronică de date a animalelor de companie, care are un șir de avantaje pentru stăpâni precum: returnarea animalelor pierdute proprietarilor; prevenirea furturilor; lupta împotriva abandonului de animale;controlul numărului de animale; lupta împotriva comercianților neautorizați; stimularea sterilizării animalelor.

În curând va fi posibilă lansarea completă a bazei de date mult așteptate și înregistrarea animalelor de companie de municipiul  Chișinău.


Pub